Bli vän med din sociala ångest

En pedagogisk och peppade webbkurs där du utmanar dina tankar och möter dina rädslor för att uppnå den sociala frihet du förtjänar

 

Har du någon gång känt att det är något som hindrar dig från att vara dig själv i vissa sociala situationer? Att du blir stelfrusen och ständigt sviker dig själv eller andra genom att inte våga hela vägen? Att du känner andras blickar på dig och inte kan leva på det sättet du verkligen skulle vilja göra? 

Du ser säkert andra människor som lyckas göra allt så enkelt och undrar hur det är möjligt medan du inte verkar komma någonstans i livet.

Flera vänner kanske har lämnat dig för andra och då känner du förmodligen att livet är väldigt orättvist och tänker: ”Vad är det för fel på mig? Är det såhär det alltid ska vara? Varför just jag?"
 
 
Jag har också känt och tänkt allt det där... 
Hej, det är Eric Bergström från Ångestskolan här.
 
Ända sedan lågstadiet där de andra barnen skrattade åt min stamning har jag känt mig iakttagen och att alla andra tänker negativa saker om mig. Detta har hindrat mig i många sociala delar av livet när jag inte vågat säga vad jag verkligen tycker. Jag förminskade hela tiden mig själv och höll tillbaka den personen som jag var på insidan för att inte andra skulle tycka illa om mig, men genom att jag inte vågade visa mig själv blev jag också utfryst många gånger. Jag blev den där personen som är där någonstans i bakgrunden, men som aldrig säger något och som inte visar upp någon personlighet. Det var som att leva som en zombie och allt kändes meningslöst.
 
Vändningen för mig kom först för sex år sedan när jag studerade på universitetet efter mycket tvekande och satt hemma i min lilla lägenhet helt ensam som vanligt framför TV-spelet. Helt plötsligt ringer telefonen och det är ett okänt nummer på skärmen. Jag brukade aldrig svara sådana samtal, men av någon anledning gjorde jag det den här gången. På andra sidan var en telefonförsäljare som hette Daniel. Direkt när han presenterade sig ångrade jag att jag hade svarat och visste att det här skulle bli ett jobbigt samtal. Han var väldigt duktig och fick mig hela tiden att hänga med fastän jag bara ville lägga på luren. När han presenterat sin digitalbox som han skulle sälja till mig frågar han: ”Visst låter det här bra Eric? Visst ska vi köra på det här?” 
 
I mitt huvud flög tankarna runt om att det inte alls var något för mig och att jag bara skulle lägga på så fort jag kunde. MEN vad skulle han tänka om mig då? Han kanske skulle ta illa upp. Jag kan ju inte såra hans känslor så. I huvudet säger jag ett klart nej, men ur min mun kommer ett ”Ja det låter bra”... 
 
Det var inte första gången min mun sa emot vad jag faktiskt tänker på insidan och efter det smärtsamma samtalet, där jag fick lägga mycket pengar på en digitalbox som jag inte behövde bara för att jag inte kunde säga NEJ, så slängde jag telefonen i sängen och grät helt okontrollerat. "Varför gör jag såhär mot mig själv? Varför är jag sån här? Vad ska jag göra för att bli bättre?”, "Jag kan inte fortsätta leva såhär”, ”Det måste finnas något mer för mig i det här livet!" När jag samlat mig själv satte jag mig vid datorn och klickade runt på olika psykologisidor för att till slut hitta termen "Social fobi". 
 
När jag läste sidorna med fakta var det precis som att någon hade spionerat på mig och skrivit ner det på sidan framför mig. Jag blev besatt av social fobi och ångest. Lånade varenda bok jag kunde hitta på ämnet och läste allt jag kunde komma åt för att hjälpa mig själv. Många hade olika metoder för att bli bättre och jag plockade lite från alla för att testa på mig själv. 
 
Det första jag skulle göra var att utmana mina felaktiga tankar om mig själv, sedan skulle jag fokusera på andra saker än hur nervös jag kände mig och därefter möta mina rädslor med små små steg.
 
Första utmaningen var att kolla andra i ögonen när jag gick till Ica Maxi. Jag hade alltid kollat ner i marken eller ner i min telefon tidigare för att undvika alla andras dömande blickar, men nu skulle jag få bevis på om detta faktiskt stämde. Jag gick med bestämda steg mot butiken och kollade första personen i ögonen, andra personen i ögonen, tredje… INGEN kollade på mig. Ingen brydde sig om mig överhuvudtaget. Alla andra verkade vara lika upptagna med att kolla ner i marken eller ner i sin telefon som jag var.
Efter den första utmaningen skedde ett kraftigt skifte i min hjärna som fick mig att tänka ”det kanske inte är så att alla hela tiden bryr sig om vad jag gör”. Jag tog nästa steg på ”utmaningstrappan” som jag byggt för mig själv och märkte att självförtroendet kom ganska fort när jag hade kommit igång och följde andras metoder. Dessutom kunde jag lättare utmana mina tankar om mig själv genom att göra det lite varje dag. Jag var inte längre den slav för mina tankar som jag alltid varit tidigare. 
 
Utmaningarna blev större och större. Med tiden började jag hålla små föredrag regelbundet, minglade med nya vänner och kunde äntligen känna att jag var i kontroll. Det blev till och med en vana för mig att möta rädslan när jag kände ångesten istället för att ständigt fly som jag alltid gjort tidigare. Den jobbiga känslan i kroppen hade blivit min vän som visade mig vad jag behövde göra för att växa som människa.
 
Detta har fortsatt sedan dess och idag hjälper jag dig som lever med social ångest att utmana dina tankar och möta dina rädslor så att du också kan ta kontroll över din framtid igen och leva det liv du verkligen vill utan en röst som ständigt förstör. 

Bli vän med din sociala ångest

För att hjälpa dig så bra jag kan har jag satt ihop mina bästa strategier i en kurs som jag önskar att jag hade när jag började. Den går igenom alla vinklarna för att kunna få kontrollen över ångesten i dig, alltså så att du kan välja att lyssna på känslan eller inte. Kursen heter därför ”Bli vän med din sociala ångest” och innehåller sex olika delar där kunskapen utgår från kognitiv beteendeterapi som hjälpt mig och miljontals andra. Veckorna är även pepprade med flera andra personliga tips som hjälpt mig väldigt mycket på vägen.

VECKA 1: HUVUD - Mål & Mindset

I första veckan får du lära dig att sätta upp mål och fundera på vad du verkligen vill få ut av livet så att du har motivation när det blir jobbigt under resan. 

 • Hur du sätter bra mål för dig själv
 • Vad som kommer motivera dig när det bli jobbigt
 • Vad är KBT?
 • Hur du lär in innehållet så bra som möjligt
 • Grundkurs i social ångest

VECKA 2: HUVUD - Utmana tankefällorna

I andra veckan kollar vi på dina tankar som ofta är grunden till ångesten och hur fel de kan ha när vi inte utmanat dem på länge. 

 • Hur jag identifierar automatiska negativa tankar
 • Lär känna dina tankefällor
 • Få bevis på om tankarna stämmer
 • 5 strategier för att utmana ohjälpsamma tankar

VECKA 3: AXLAR - Hitta styrkan och lugnet

I tredje veckan går vi igenom ditt kroppsspråk och andning för att du både ska känna dig starkare och lugnare i jobbiga situationer.

 • Hur kroppen påverkar ditt humör och vad du kan göra åt det
 • Mina andningstekniker för att bli lugn och rationell
 • Hur du skapar extra energi i kroppen för att komma igång lättare
 • Mina morgonrutiner för att kickstarta dagen på rätt sida

VECKA 4: KNÄ - Från självmedvetenhet till spontanitet

I fjärde veckan lär du dig tekniker för att skifta fokus från dig själv till andra människor eller saker så du kan vara mer närvarande, spontan och inte missa viktiga detaljer. 

 • Vad jag gör för att inte självfokusera och istället bli mer spontan
 • Sinnesövningar för att stärka din koncentration
 • Hur du slutar använda säkerhetsbeteenden vid ångest
 • Hitta din naturliga personlighet igen

VECKA 5: TÅ - Dags att möta rädslan

I femte veckan skapar vi din ”ångesttrappa” som visar dig vilken väg du ska ta i dina utmaningar så att du med struktur och kontroll kan bli lite friare med små steg. 

 • Hur du skapar din egen trappa på rätt sätt
 • Vad du ska ha i åtanke under första utmaningarna
 • Mitt "DIWA-mindset"
 • Situationer där du kan träna

VECKA 6: TÅ - Rätt kurs inför framtiden

I sjätte och sista veckan går vi igenom de vanligaste problemen man ofta stöter på och ser till att du har en plan inför framtiden.

 • Vad du gör när det inte blir som du tänkt dig
 • Extra tips och resurser för dig som vill ha mer
 • Hur du gör upp din "game plan" inför framtiden

Varför är den här kursen extra bra?

Den här kursen är utformad så pedagogiskt som möjligt för att du ska kunna ta in så mycket kunskap du kan och få mängder med aha-upplevelser om dig själv. Du kommer känna en sådan otrolig glädje när du en dag kan göra det du inte kunde dagen innan, när du märker att det blir lättare att bestämma i ditt eget huvud med varje träningstillfälle och när du börjar känna dig mer levande igen istället för att behöva gå runt i zombie-mode.

Lyckas tillsammans med andra som har samma mål

Under varje video kan du kommentera och hitta andra som känner igen sig i det vi diskuterar. Du får dessutom tillgång till en speciell grupp på Facebook enbart för medlemmar. Tillsammans blir det mycket lättare att utmana sina rädslor!

Nå kursen när du vill var du vill

Du har alltid tillgång till kursen oavsett om du följer den via datorn, mobilen eller en iPad. Det är viktigt att kunna repetera kunskapen var du än är och när det passar dig. Du slipper alltså vänta på nästa träff med psykologen innan du finner dina svar.

Slipp väntetiderna

Du behöver inte längre gå och vänta flera månader (!) på att få hjälp. Här får du tillgång till kursen direkt och kan sätta igång med lektionerna på dina egna villkor.

Hur är den här kursen annorlunda?

Så pedagogiskt det bara går

Ångestskolans twist på psykologi är att det ska vara superlätt att förstå. Det har jag tagit ytterligare ett steg den här gången då du får tillgång till video, text, uppgifter och ljudfiler för att lära in på det sättet du vill.

Följ karaktärernas resa

Du behöver inte vara rädd för att fylla i dina arbetsblad. Där kan du läsa precis hur Sofia, Frans, Alice och William har gjort tidigare och ha dem som utgångspunkt för hur du vill skriva. Allt för att guida dig på vägen mot frihet!

Livstids medlemskap

Här ger vi inga begränsade kurser. Har du betalat för kunskapen och övningarna en gång får du behålla dem så länge du vill. Ångesten kan få kontroll igen om vi inte fortsätter att träna genom hela livet och därför har du livstids medlemskap här.

BONUSAR

För att du ska lära dig ännu enklare och ännu mer har jag inkluderat flera olika bonusprodukter åt dig. Jag hoppas du kommer få bra användning av dem!

 BONUS #1: Arbetsblad för nedladdning (Värde 495 kr)

BONUS #2: Ljudfiler för nedladdning (Värde 495 kr)

BONUS #3: Föreläsningen "Ett knäpptyst helvete" ONLINE med Eric Bergström (Värde 395 kr)

BONUS #4: E-Boken "Jag har aldrig berättat det här för någon, men..." (Värde 119 kr)

BONUS #5: LIVE-utmaningen på 24 dagar (Värde 1495 kr)

Gå med på ett tryggt sätt

Jag vill jobba med personer som är nöjda med det de får under tiden vi samarbetar och därför ger jag dig möjligheten att testa kursen i en hel månad innan du bestämmer om du är nöjd. Vill du på något sätt ha pengarna tillbaka är det bara att skicka ett mejl till mig så löser jag det utan att ställa några jobbiga motfrågor.

EXTRA BONUS

BONUS #6: Feedback på dina uppgifter från Eric (Värde 1995 kr)

Spara tid

Det du kommer få under sex veckor är min samlade kunskap som jag utvecklat under de senaste sex åren! Se till att lära dig från mina misstag så att du du kan göra samma resa mycket fortare.

Spara pengar

Att lära in allt det här, pussla ihop det och göra det enkelt att förstå har kostat mig tiotusentals kronor. Du kan jobba med mig personligen för 2000 kr i timmen, eller gå den här kursen där all kunskap är samlad för en bråkdel av priset.

Spara energi

Genom att ha en mentor med samma erfarenheter, en pedagogisk kursplan och ett stöttande community skapar du mycket bättre förutsättningar än om du hade försökt göra allt på egen hand. Det var när jag sökte mig till likasinnade som resultaten blev tydligast.

"Kursen är ett måste för dig som känner att du vill bli vän med din sociala ångest men saknar verktygen! Kursen breddar ditt perspektiv genom både film, skrift, eget arbete och även gemenskap då det finns en kommentarfunktion för dig som känner dig ensam i problematiken. Kursen är innovativ och passar alla då man kan ta till sig informationen på så många olika sätt. Slutligen är den enkel att följa samt förstå, och Eric gör det roligt på vägen! Tveka inte att ta kursen om din sociala ångest hindrar dig i livet."

Alexandra Nielsen Lundström

"Verkligen hjälpsamt! Mycket kloka råd och i mitt fall kände jag igen mig i nästan allt. Jag kunde relatera till Erics liv och plockar upp mycket kloka råd som han testade på att göra när han hade det svårt som jag ska testa. Verkligen en underbart bra föreläsning också!! Tack Eric för all hjälp du gett mig, oerhört tacksam."

Moana Jepsen

Nu är det dags att komma igång!

HELA KURSEN

2995 kr

delbetalning tillgänglig

 

 • Hela kursen online från huvud till tå (6 veckor)
 • Livstids medlemskap
 • Tillgänglig 24/7
 • Kommentarsfält där du kan diskutera med andra
 • VIP-grupp med tillgång till ett community med samma mål
 • 30 dagars garanti
 • BONUS #1: Arbetsblad för nedladdning (Värde 495 kr)
 • BONUS #2: Ljudfiler för nedladdning (Värde 495 kr)
 • BONUS #3: Föreläsningen "Ett knäpptyst helvete" med Eric Bergström (Värde 395 kr)
 • BONUS #4: E-Boken "Jag har aldrig berättat det här för någon, men..." (Värde 119 kr)
 • BONUS #5: LIVE-utmaningen på 24 dagar (Värde 1495 kr)
 • BONUS #6: Feedback på dina uppgifter från Eric (Värde 1995 kr)
 

 

JAG VILL GÅ MED
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.