Anpassade föreläsningar över hela Sverige

Varje år får mängder av människor från skolor, kommuner, kyrkor, föreningar och andra organisationer höra min story om att leva med en djupt begränsande social ångest. Läs mer nedan för att se om mina kunskaper och erfarenheter kan passa till er grupp också!

SVT
Aftonbladet
GP
P4 Sveriges Radio

Ett knäpptyst helvete

Mitt namn är Eric Bergström.

Det har dock inte alltid varit så.

När jag föddes fick jag namnet Jonathan, men min sociala ångest och skammen över min stamning gjorde att jag vid 20 års ålder "tvingades" att byta namn. Rädslan hade total kontroll över mitt liv.

Rädslan över vad andra tycker om mig har alltid varit närvarande. När jag som liten började i en ny klass och stammade inför alla vid presentationsrundan. När jag skulle på fest för första gången, men vände igen utanför dörren eftersom ingen skulle gilla mig där ändå. Alla gånger jag låtsades vara sjuk för att undvika att hälsa på en främling.

Rädslan för att jag skulle göra bort mig inför människor tog nästan 15 år av mitt liv. Det ska inte behöva vara så för andra!

Klicka här för att se hela min intervju i SVT.

Placeholder Image

Ingen ska behöva hamna där jag befann mig

När du bokar mig som föreläsare får ni som lyssnar ta del av den verkliga sidan av ett syndrom som drabbar ca 10% av Sveriges befolkning. Ett syndrom och en sjukdom som alltför ofta slutar i arbetslöshet, sjukskrivningar och även självmord. Genom att öppna upp en dialog om social ångest kan vi skapa en bredare förståelse och förhoppningsvis hjälpa personer som lever med dessa undangömda känslor innan det är för sent.

Placeholder Image

För dig som har nära kontakt med utsatta människor

Föreläsningen anpassas helt efter vilken grupp du har i åtanke. Alla personer som arbetar med eller har nära kontakt med andra människor på jobbet kommer finna mycket kunskap kring ämnet social ångest och psykisk ohälsa.

Under 2019 har jag föreläst i allt från Trelleborg till Kiruna och har även blivit utsedd till en topp 100-föreläsare i Sverige på vägen sedan starten. Mina lärdomar grundar sig i min egen tidigare sociala ångest och ständiga oro över andras åsikter.

Med hjälp av böcker och andra modiga personer har jag fått en mycket bred kunskap inom ämnet, vilket gjort det möjligt för mig att ta mig ur denna förädiska ångestproblematik. Därför vet jag att det även är möjligt för dig eller någon du bryr dig om!

Placeholder Image

"Vad skulle du säga till någon som funderar på att boka Eric som föreläsare?"

"Jag skulle varmt rekommendera honom då den psykiska ohälsan ofta tabubeläggs och behövs tas upp i ljuset och Eric informerar väl om det. Föreläsningen kan hjälpa många som lider i hemlighet"
- Muharem V

"Att det finns mycket att lära sig för många. Både människor med dessa problem men även andra"
- Anonym

"Gör det!!! Speciellt för lärare och elever!!! Oerhört nyttigt och utvecklande!"
- Oskar J

"Gör det! Givande och bra, en tankeställare och bra att lyfta saker man annars kanske inte tänker på!"
- Maria G

"Gör det. Det är inget ni ångrar."
- Moa P

"Gör det! Detta är något verkligen alla borde veta mer om"
- Sofia P

"Gör det! Alla har nytta av denna föreläsning. Exempel där alla kan känna igen sig vid minst 1 tillfälle."
- Emma

"Att detta är en föreläsning som för med sig relevant info om social fobi m.m man kan ta till sig det här i många sammanhang"
- Meygan P

"BOKA HONOM FÖR FAN!"
- Maja

"Promota föreläsningen som fan. Det är ett viktigt ämne som talas för lite om"
- Martin J

"Gör det! Kan inte se en enda anledning till att inte göra det."
-Amanda

"Att det tycker jag att de ska göra! Speciellt inom skolan, lärare och elever i högstadiet typ"
- Madeleine

"Gör det! En blandning av erfarenheter och fakta som gör avtryck."
- Rebecca H

"Gör det! Man får en genuin, relevant och lärorik upplevelse. Applicerbart på många sätt."
- Evelina K

"Att föreläsningen är intressant och man får mycket bra att fundera på i efterhand."
- Ebba

"Även om man inte har fobier av något slag själv så finns det mycket bra punkter om individuell utveckling"
- Jesper

"Att det är en bra idé för att han fångar en verkligen. Även mig som inte haft tankarna så fångas man ändå"
- Viktoria

"Om man vill ha en personlig och konkret föreläsning om just social fobi är det en bra grej."
- Anonym

"Att Eric är duktig på att föreläsa och att han är väldigt informativ och intressant"
- Sofia K

"Att det är helt klart värt det. Det är mycket lärorikt och intressant."
- Anonym

"Att social fobi/ångest är ett viktigt ämne & att Eric är en väldigt duktig föreläsare. Jag kanske hör av mig en dag!"
- Anonym

"Helt klart rekommendera Eric. Jätteviktig info att få ut!"
- Anonym

"Boka honom innan han blir uppbokad!"
- Filip A.

"Gör det! Han är en jätteduktig och inspirerande talare!"
- Anonym

"Att det är nyttigt att lära sig om detta tabustämplade ämnet"
- Hampus

"GÖR DET! Så många man nu vet är drabbade av det här. Aldrig innan hört social fobi"
- Cecilia I

"Viktigt ämne! Jag tror att de flesta kan känna igen sig på någon nivå. Tiden går snabbt"
- Hanna

"GÖR DET! De kommer få ut både fakta och privata erfarenheter av det."
- Madeleine M

"Att föreläsningen är informationsrik och ger en ett personligt perspektiv på ett ämne som är viktigt och inte så omtalat."
- Anonym

"Att det är en intresseväckande föreläsning som behandlar ett ämne med hög igenkänning"
- Martina

"Att hen borde göra det då det verkligen kan hjälpa människor att förstå"
- Anonym

"Eric var grymt duktig och fångade mitt intresse direkt!"
- Anonym

"Att det är en mycket värdefull föreläsning att ha med sig"
- Anonym

"Gör det! Alla borde se detta för att få förståelse för sig själva och andra människor"