Vikt, smal eller mullig? (Blogginlägg #4) - Jenny Nylén

*jenny nylén tankemönster Jul 24, 2017

Tänk att kunna vara nöjd med sig själv och hur man ser ut. Är det någon som är det? Eller är även modeller missnöjda? Förmodligen. Men vissa människor är mer kritiska till sig själv än andra. Vad beror det på då kan man undra. Antingen kan det vara så att man faktiskt skiljer sig i sättet eller utseende från mängden och på så sätt får för sig att man inte duger. Det kan vara mobbning eller en enkel negativ kommentar som får oss att tvivla på oss själva. Tyvärr är det ju så att en enda negativ mening kan stanna kvar i vår hjärna resten av livet. Den ligger liksom där och gör sig påmind, så att du inte ska vara helt nöjd med dig själv. Precis som de flesta har jag också varit kritisk mot mig själv och då framförallt gällande min vikt. Min runda figur har varit som ett gissel ända sen jag gick på mellanstadiet - eller kanske till och med tidigare. Men jag har ännu inte lyckats bli smal, faktiskt inte ens lagom. Vad är det som hindrar mig? Jag skulle ju kunna träna och äta bättre. Men det lyckas jag med bara med under små perioder, sen blir det stopp. Det kommer något emellan och sen så är jag tillbaka och blir en soffpotatis igen. Jag har nu vid mogen ålder konstaterat att min hjärna och själ föredrar mat framför att vara smal. Jag tycker alltså mat är viktigare och därför gör jag inte något åt det. Alla dessa försvarsmekanismer som man har, att man ska unna sig något gott, för man varit ledsen, glad eller har något att fira. Det är bara att lura sig själv och hitta en anledning till att äta extra utöver det man behöver. Tänk efter vad är viktigast: att få äta god mat och njuta och inte tänka på kalorier och därmed vara mullig eller att träna, äta rätt kost och bli snygg och smal. Välj ett alternativ och var sen nöjd med det! Det är mitt råd. Det är inte kul att man hela tiden går och tänker att man ska börja banta på måndagen och redan på onsdagen fuskar man. Var nöjd med det som är viktigast för dig. Vad gör dig gladast och lyckligast? Acceptera det sen!

Den finns bara en som är du och du är viktig!

Kram
/Jenny

Vill du läsa mer om mig följ min blogg och läs boken som heter Orimlig Onödig Oro som jag skrivit.