Vem kan älska en trasig själ? - Simone Lagerqvist
Hej! Nu kan du boka dina biljetter till mina föreläsningar. Klicka här för mer info! /Eric

Vem kan älska en trasig själ? - Simone Lagerqvist

Vem kan älska en trasig själ, precis som rubriken lyder. Vem kan förstå att min historia är just de, min historia och mitt förflutna. Det definierar inte vem jag är, utan vad som hänt mig tidigare i livet och vad som ibland in göra det svårt för mig i vardagen. Min trasiga själ får nästan ingen röra eller ta del utav, jag visar den aldrig. Men den finns där, men rädslan för att bli avvisad är för stor för att våga blotta den. Och rädslan för att jag ska bli för mycket är ännu större, därför får den inte synas. Men den finns där oavsett om jag vill eller inte, min trasiga själ. Den kommer alltid vara där men den är inte jag, inte den jag är här och nu! Men den är viktig för att hela jag ska bli älskad, älskad för den jag är. För hela jag förtjänar att bli älskad och omtyckt trots min ryggsäck.

Men rädslan är att bli avvisad är så enorm så jag hittar många utvägar till att klanka ner på mig själv och fly. Jag ger små inblickar i det trasiga för att testa partnern, för att se om den kan möta mig där. Antingen så får man kommentarer om att man är för ”ostabil” för att älska, eller att man är ”för komplicerad”.

Jag förstår att jag inte alltid är lätt, men jag är inget av ovanstående. Det definierar inte mig! För att vara med en ”sån som mig” innebär så mycket kärlek, spontanitet, skratt, tårar och mycket mer. Jag må ha en trasig själ som läker lite för varje dag som går, men jag har så mycket att ge!

Men många gånger sätter rädslan stopp.. rädslan för att bli sårad, lämnad, övergiven, missuppfattad. Och då står jag där med sååå mycket kärlek att ge men ingen som vill ta emot den. Är det för mycket begärt att önska trygghet, omtanke, kärlek, ärlighet och uppskattning i ett förhållande? Oavsett om det handlar om vänskap eller kärlek, får man begära det?

Och får man säga att en av ens finaste egenskaper är att älska i princip villkorslöst (förutom ovanstående önskningar)? Att man ger hela sig själv, faller head over heals, finns kvar oavsett vad som händer och försöker vara till lags.

Men vem vågar älska en trasig själ?

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.