Vem är jag? - Fanny Fredriksson
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Vem är jag? - Fanny Fredriksson

För 3 år sen började min resa på spine center. Jag fick träffa en kirurg som äntligen sa att jag kunde få hjälp med smärtan som jag hade i ryggen. Jag hade då 3 degenererade diskar i ländryggen.

Steloperation var då det han sa att han kunde göra. Men för att få göra den behövde jag sluta röka och gå ner i vikt, jag slutade röka och gick ner 25 kg på nästan 6 månader. Då kom jag tillbaka och fick höra att steloperation inte alls var den operationen jag behövde utan att jag skulle få träffa en specialist inom diskproteser. Och för att ens få en tid hos honom behövde jag då gå igenom en diskografi. En undersökning man gör vaken i en operationssal. Vätska sprutas in i den trasiga disken via en nål i höften. Om det gör ont, då vet man att det är därifrån min kroniska smärta kommer ifrån och inte någon muskel eller liknande.

På alla 3 diskar skrek jag som en stucken gris. Det var inget snack om saken att det var därifrån smärtan kom. När jag äntligen kom till specialisten, stolt över allt jag gjort och med en tanke om att jag snart skulle få min operation. Då raserades allt. Han sa att han absolut kunde operera, men eftersom jag var under 25 var jag tvungen att genomgå olika tester och sedan ett 3 månaders smärtrehab för att förbereda mig inför operationen. Detta var ingenting den första kirurgen visste om fick jag veta i efterhand.

Efter mer än ett år kämpandes med vikten och olika morfinpreparat började jag smärtrehabet. Där jag fick försöka lära mig att " se smärtan som en vän ". Under tiden hamnade jag i en depression. Jag hade blivit lovad och kämpat för att få ett smärtfritt liv. Så satt jag där, 23 år och skulle se smärtan som långsamt tog ifrån mig mitt jobb, min dåvarande relation och mitt liv som en vän.

Efter rehabet kom ett brev från kirurgen och jag tänkte äntligen! Nu får jag operationen! Men nej. "Du har för mycket ångest för att opereras". Låt en människa ha den smärtan jag har, gå igenom allt jag gjort, blivit lovad saker gång på gång och jag lovar att den hade haft ångest. Efter det hamnade jag i ett tillstånd där jag sket i allt. Jag drack och åt morfin på ett sätt som inte var friskt. Smärtan blev ju mindre av att dricka alkohol så där fastnade jag i mitt missbruk. Jag sökte hjälp hos psykiatrin där jag gick igenom olika utredningar och det visade sig att jag lider av Borderline och GAD, kommer gå djupare in på det i kommande inlägg.

Jag har legat inne på sjukhus för smärtlindring så många gånger att jag inte ens minns hur många det är. Även på psykiatrisk slutenvård då min ångest tagit över hela min kropp och med en förlorad livslust. Men för snart 6 månader sen insåg jag att ändrar jag inte på mitt liv nu så går det åt helvete. Jag blev nykter, började i terapi och började gå regelbundet på beroendemottagningen.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.