Till er som mobbar - Anina Hietala
Hej! Nu kan du boka dina biljetter till mina föreläsningar i maj. Klicka här för mer info! /Eric

Till er som mobbar - Anina Hietala

*anina hietala mobbning Oct 22, 2018

Det här är till er där ute, till er som kanske ibland kommer på er själva med att kläcka en elak kommentar till den där eleven i parallell klassen, till er som av någon anledning har så jobbiga känslor inom er att ni måste ta ut det på någon ni tror är svagare än er.

Det här är till er.

Till dig som sa att jag var ful och tjock.

Till er som blötte ner mina kläder så jag inte kunde byta om efter idrottslektionen.

Till dig som en gång gav mig en rak smäll över kinden.

Till  dig som knuffade mig så att jag ramlade och sedan gav mig en lätt spark.

Till er som skrattade åt mig när jag hade svårt att få på mig min nya bh i omklädningsrummet efter idrottslektionen.

Och till dig som gjorde mig så rädd för att gå till skolan så att min mentor smsade mig varje morgon och kväll för att pusha mig att komma tillbaka. Och när du fick reda på att jag var rädd för att gå till skolan så skrattade du åt mig.

Men det är inte bara till er, den här texten är till alla er som någon gång utsätter någon annan för mobbning. Kanske vet ni inte vad som klassas som mobbning, jag kan förklara med några exempel som Friends listar på sin hemsida:

1. Taskiga kommentarer

2. Elaka blickar eller miner

3. Fysiska kränkningar

För det kanske inte känns som om ni mobbar någon när ni kastar en elak blick eller gör en äcklad min inne i omklädningsrummet, eller? Men visste ni då att 2015 beräknades  omkring 45 barn ta sitt liv VARJE år som en direkt följd av att de mobbades?

Jag hoppas att ni som mobbade när jag var yngre mår bättre idag. Jag hyser inget agg mot er längre, jag var arg under en lång tid men inte längre. För att idag är jag så förbannat stark, ni gjorde mig starkast i hela universum och den kämparglöden kommer jag att bära med mig så länge jag lever. Och idag förstår jag att det inte handlade om att det var något fel på mig, ni måste ha varit så osäkra eller haft någon konflikt inom er själva. Jag hoppas att ni mår bättre idag.

Jag hoppas att ni som känner att ni kanske mobbar någon, i skolan, på internet eller på arbetsplatsen mår bättre snart.

Avslutningsvis:

Till er 45 barn som beräknas ta livet av er i år. det blir bättre. Ni är inte det ni tror ni är. Ni är värdefulla, viktiga och helt jävla fantastiska. Det är inte erat fel. Jag hoppas ni en dag kan förstå det och att ni hittar ett sätt att resa er när allting känns som skit.

Kram, Anina.

Blir du utsatt för mobbning?

Då kan du vända dig till din skolkurator eller skolsköterska.

Du kan även vända dig till BRIS (Barnens Rätt I Samhället) På deras hemsida kan du chatta, maila och hitta telefonnummer till dem. Du kan vara anonym.