Sluta skratta - Fanny Vinsavaara

Sluta skratta - Fanny Vinsavaara

Så var det de här med ensamhet. Man är aldrig så ensam som man tror sägs det. Jag har funderat så mycket på den meningen. Man känner sig mer ensam än vad man är. Är det mig det är fel på då? Jag är omringad med människor överallt. På jobbet, i samhället, familj, vänner, tv:n, grannar osv. Alla springer runt mig som ett krig av myror. Dom pratar med mig, berättar saker, ljuger, bråkar, gråter, skriker, skrattar, skrattar  och skrattar. Alla skrattar så mycket som om hela livet vore en stor fest. Jag förstår inte vad det roliga är. Hur kan ni ha så jävla roligt när jag är så ensam. Jag kan stå mitt ibland er men jag befinner mig inte där. Jag kan prata med dig men det gör mig inte mindre ensam. Jag kan till och med känna mig mer ensam än innan. Det blir så tydligt när man är tillsammans med folk hur tom jag egentligen är.

Jag tror inte att jag är ensam. Jag känner den varje dag. Det är som att den ständigt hänger i luften. Påminner mig om att ingen runt omkring dig känner samma som du. Men är det jag eller mitt ego som snackar så? För jag vet egentligen att det är många som känner likadant men vad hjälper det mig att det finns andra ensamma människor? Det gör inte mig lyckligare i alla fall. Ju mer ensam man känner sig ju mer utanför blir man. Tilllslut är det som ett hårn hela livet. En svart gestalt som står bredvid mig och skrattar och skrattar och skrattar åt mig. Ska det vara såhär?

På grund av min sociala ångest har jag isolerat mig i större delen av mitt liv. Ensamheten har varit en del av mig själv som jag trodde att jag var förtjänt av. Tar man inte för sig får man inget. Idag kan jag bitvis uppskatta ensamheten. Då slipper jag känna så mycket. Men oftast så hatar jag den. Hatkärlek. Ensamheten är trygg, men jag känner mig ofta instängd i mig själv. Samtidigt som jag byggt upp en mur för att skydda mig från den sociala världen så har jag byggt in mig tillsammans med ensamheten. Och det är en sådan gäst som inte vill ge sig av. Om den ändå bara kunde sluta skratta åt mig.

Close

50% Avklarat

Sluta styras av dina negativa tankar med SNÄLL-modellen

Gå igenom de fem enkla stegen när du behöver komma loss från en negativ spiral och istället göra det som verkligen är viktigt för dig!