Rosa läppstift och en hello Kitty BH - Anina Hietala

Det här är något som jag tycker är väldigt jobbigt att skriva om. Kanske för att jag tycker att det var så elakt, eller att jag tycker jag själv var patetisk som ens lät det påverka mig. Det var så längesen och ändå skäms jag. Det tog flera år innan jag ens vågade berätta det för någon och det var min dåvarande psykolog efter att hon bett mig tänka på första gången jag blev riktigt sårad.

När jag skulle börja i sexan så smsade en klasskompis och frågade om vi skulle hänga. (Sådär i efterhand vet jag att denna tjej inte gjorde mycket annat än att mobba alla som var lite ’’svagare’’ och önskar att jag bara slutat hänga med henne redan i lekis.)

Vi satte oss i alla fall vid en rutchkana och snackade lite. Jag minns ingenting förutom att den här tjejen tog fram ett block och började skriva en lista i någonting i stil med detta:

Saker Anina ska ändra på för att passa in.

1. Köpa en passande Bh
2. Börja sminka sig.

Jag har aldrig varit som ’’alla andra’’, när tjejerna i klassen bara ville sitta och prata lekte jag Pokemon med killarna, när andra klädde sig i adidaskläder och tuperade håret började jag läsa manga och älska allt som var rosa och gulligt.

Jag har fortsatt att gå min egen väg (tack vare att mina föräldrar stöttat mig i alla mina val och vem jag ville vara) men detta har hängt med mig, där satt hon och gjorde en lista på allt som var fel med mig. Jag minns inga fler grejer hon skrev, något om att sluta använda något löjligt halsband jag har. Jag ändrade på allting, samma kväll bad jag mamma om hjälp med bh:ar och dagen efter hjälpte mamma mig att köpa en Bh, en hello Kitty bh från Lindex till mina bröst som inte ens växte ordentligt förens jag var 16 år. Men jag hade den varje dag. Jag började lite försiktigt att sminka mig. Jag hade försökt försvara mig med att jag ibland sminkade mig till skolan, jag hade ju läppglans. Men det rosa läppglanset fick mig bara att se ut som en hora, hade hon svarat.

Jag vet inte varför jag inte kan släppa detta, jag äger flera rosa läppstift men varje gång jag tar på dom tänker jag bara: ’’Du ser ut som en hora.’’