Om självmördare och egoister - Nina Carlson
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Om självmördare och egoister - Nina Carlson

Så skördar depressionen ytterligare ett människoliv. Jag tänker på Chester Bennington såklart, världsberömd musiker och tydligen bärare av depressioner av det allra värsta slaget. Och i kölvattnet kommer tyckarna, de som aldrig varit i bottensedimenten och krälat, men som ändå vet att en självmördare är en egoistisk fegis. Tyvärr kommer de åt mig varje gång, gör mig ledsen.

Förövrigt bra grej att inse är att just sådana yttringar mycket väl kan vara den sista stenen som gör ryggsäcken omöjlig att bära vidare. Att få höra att uppepå den svartaste av depressioner är man också ett själviskt kräk som inte ens kan tänka på sina nära och kära. Alltså folk blir förbannade när man tar upp det här, jag har även träffat personal på akutpsyk med attityden ”nejmen usch SÅÅ får du inte tänka!” som att det skulle hjälpa någon. Hur ska man jobba för att förebygga självmord om ingen vill höra på?

Hur ser de världen egentligen, de här puckona? Som att det går kring människor på den här planeten och tar livet av sig lite slumpmässigt som ”haha morsan vad säger du nu då när jag förstör ditt liv för evigt, där fick du, gonatt”?! Eller som sätter i sig hundrafemtio tabletter för ”uppmärksamhet”. Hur egoistisk är man när man använder sin röst till att skuldbelägga personer som INTE ENS PALLADE LEVA. Som inte finns kvar här. Förstår ni magnituden av det föraktet?

Människor är skapta för att inte vilja dö, det ingår i hela överlevnadsinstinktspaketet. Och när viljan att överleva slipats ner till kvicksand istället för att vara en klippa att hålla sig i och man sjunker ner i det där kletiga tjärhålet bestående av ångest, självförakt och gamla drömmar som gått i kras… då är man i helvetet på jorden.

Det är svårt att förklara och givetvis svårt att förstå för någon som inte haft seriösa tankar på självmord. Men som i nästan alla andra aspekter i livet kan det vara klokt att har man åsikter om saker man inte vet någonting om så håller man helt enkelt käften.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.