Nu snackar vi - Sissela Bremmers
Hej! Nu kan du boka dina biljetter till mina föreläsningar. Klicka här för mer info! /Eric

Nu snackar vi - Sissela Bremmers

Hej!

Jag tänkte presentera mig lite och vad för bakgrund jag har.

Sissela heter jag, 25 år gammal och är född i Göteborg men bodde i tonåren i Varberg och flyttade till Uddevalla under 2012 för att studera på högskolan. Är idag hemma i Göteborg igen 😊.

Jag blev som barn utsatt för mobbning som är en stor grund till mitt psykiska mående idag. Min familj och jag flyttade till en annan ort utanför Varberg där jag fick mig en nystart med ny skola och nya vänner men dessvärre försvann inte mina hjärnspöken och min ångest. Jag fick istället ett självskadebeteende när jag var 11 år som höll i sig tills jag blev 18 år.

Jag har gått i någon form av terapi från att jag var 10 år tills idag.

Jag var inskriven på BUP i flera år pga mitt självskadebeteende och under den tiden påbörjade de en ADHD utredning på mig som jag ej kände igen mig i.

Diagnosen fastställdes mellan 2006-2007 och jag var helt förstörd. Jag tog upp diagnosen på nytt som vuxen dvs 22 år och fick diagnosen avskriven 2015.

Den största livskrisen skedde sommaren 2012 då jag förlorade min pappa i självmord och sen dess har inget varit sig likt. Det tog mig tre år att inse vad som hänt och då ville jag göra något och valde att engagera mig ideellt som volontär för Suicide Zero. Idag är jag deras volontärsamordnare.

Dessvärre hamnade jag själv i en djup depression under 2015-2016 som ledde till mycket dagliga självmordstankar och även planerat självmordsförsök. Vilket jag fått lärt mig nu i efterhand är inte ovanligt när man förlorar någon närstående i just självmord och dessutom haft självmordstankar. Dessvärre känner få till detta och jag blev lämnad av flera vänner.

Jag blev frisk ifrån min depression under 2017 men kämpar dagligen mot min ångest och demoner för att få vardagen att gå ihop.

Tidigare i år blev jag kort sjukskriven pga stress och utmattning då jag har fortfarande svårt att få ordning och rutin i min vardag men jag är tillbaka på min arbetsplats på heltid men får då och då sjukanmäla mig pga psykisk ohälsa.

Idag brinner jag för frågor om suicidprevention och psykisk ohälsa.

Jag driver instagram kontot "Nu snackar vi" där jag delar med mig av min erfarenhet och hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Jag är också sen 1 år tillbaka volontär och samtalsledare för organisationen SPES Ungdom (SPES= Suicidprevention och efterlevandes stöd) som är för oss som förlorat någon i självmord. Jag sitter några gånger i månaden tillsammans med ett underbart häng och planerar aktiviteter och håller i träffar för unga där vi tillsammans och pratar och berättar om dem vi har förlorat. Det är extremt givande!

Vet ej om det blev så kort om mig men det finns mycket mer att säga, jag är duktig på att babbla på så blir förvånad än idag att någon orkar lyssna och följa mig, haha!

Det ska bli väldigt roligt att få blogga här på Ångestskolan!

-----
Vill du kontakta Sissela? Gör det på Instagram: @nusnackarvi
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper till!
 
Ta hand om dig
Eric 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.