Se föreläsning

Nu är jag ensam men stark - Mathilda Gustavsson

*mathilda gustavsson personlig utveckling separation självkänsla självmordsförsök självmordstankar

Jag har aldrig tyckt att uttrycket att ”man måste älska sig själv för att kunna älska någon annan” varit särskilt bra. Just därför att jag aldrig riktigt älskat mig själv. Men nu i efterhand förstår jag att uttrycket inte betyder att man inte är duglig att älska någon annan utan tvärtom lätt glömmer bort att försöka älska sig själv under tiden.  

I juni 2017 försökte jag ta mitt liv och mindre än 1 månad senare var jag i ett förhållande. Förhållandet var precis som de flesta förhållande helt underbart i början men krångligt mot slutet och det tog därför slut för tre dagar sedan.

Eftersom förhållandet började så tätt inpå mitt självmordsförsök och jag mådde så bra under början av vårt förhållande var jag livrädd för att det skulle ta slut. Jag trodde då att om förhållandet skulle dö skulle även jag dö. Denna tanke hade jag länge men ju fler lyckliga dagar vi spenderade tillsammans desto längre ifrån mig kom tanken om att det skulle ta slut.

Den sista månaden vi var tillsammans var det många tårar och förhållandet ledde mot sitt slut.

Efter att vi bestämde att gå skilda vägar var jag osäker på hur mitt liv skulle bli. Jag fick ta ångestlindrande tabletter hela tiden och kunde inte äta. Men efter tre korta dagar vände det.

Idag är jag inte längre rädd för att vara ensam. Jag ångrar inte heller varken att vi var ihop eller att det tog slut; eftersom det va bra i början men inte i slutet. Nu vet jag att jag klarar mig själv och min resa har bara börjat. Det är dags att jag börjar älska mig själv.