Se föreläsning

När tankarna försöker vinna - Anina Hietala

*anina hietala kroppsångest ätstörningar

Hej fina, i detta inlägg skriver jag om ätstörningar och om du känner dig känslig för sånt skulle jag inte rekommendera dig att fortsätta läsa. Känner du att du själv har en ätstörning eller är på väg att utveckla en så rekommenderar jag dig att gå in här istället:

https://www.friskfri.se/fa-hjalp/vard/

Vi hörs i nästa inlägg, Kram.

 

Jag är inne i en period där jag har jättesvårt med min kropp. Jag är verkligen inte vän med min kropp. Försöker undvika tighta kläder och att titta på mig själv i spegeln.

Jag är väldigt självmedveten, jag vet att detta kommer gå över också och jag klarar alla motgångar men tanken skrämmer mig.

För det finns så få saker som skrämmer mig så mycket som att få ett återfall till min ätstörning. För den finns alltid där, lite i bakhuvudet, men oftast kan jag resonera och faktiskt ignorera tankarna.

Mitt värsta jag är min ätstörning. Min ätstörning är en manipulerande självdestruktiv och lögnaktig jävla idiot, och det är inte jag, inte Anina.

Men det gör så ont att se mig i spegeln och avsky vad jag ser, dom dagarna är väst. För jag får fysiskt ont i kroppen och jag känner direkt hur jag bara vill springa och kräkas, eller köpa gymkort och träna tills jag svimmar. Och det är inte friskt. Jag får ofta höra att jag borde börja träna om jag nu är så missnöjd. Fast gymmet skrämmer mig för jag har aldrig kopplat det till glädje utan ett krav. Något jag måste göra. Jag ör rädd att om jag börjar kommer jag inte kunna sluta, aldrig bli nöjd liksom.

Jag blir så arg och ledsen när jag låter tankarna vinna, påverka mitt liv. Vad jag gör och hur jag klär mig. Jag försöker varje dag att jobba emot det, men sen råkar jag köpa en sockerfri energidryck och det känns så fel. Det känns som om jag sviker alla, men framför allt sviker jag mig själv.

Men som den envisa jävel jag är avslutar jag ändå denna text med något positivt.
Det blir bättre, för det blir faktiskt alltid bättre.

Kram, Anina.