Se föreläsning

När ska vi slippa försvara oss? - My Nilsson

*my nilsson hjälp finns maskrosbarn prestationsångest

Som rubriken lyder så har jag kommit till den punkten i livet där jag helt plötsligt ska behöva försvara mig mer än jag gjort förut.

Jag tror att jag skriver för alla med psykisk ohälsa. Vi är trötta på att försvara oss inför allt och alla. Många saknar kunskap som gör att det blir svårt för dem att förstå hur vi lever. Jag kan acceptera det. Men jag vägrar att acceptera människors smutskastning eller kommentarer.

Jag har sedan sjätte klass försökt få ur mig de rätta orden som kunde beskriva hur jag mått och hur saker påverkat mig.

Ofta så möttes många av impulsiva utbrott och mina ärliga åsikter om vad jag tyckte om allt tyvärr.

Jag har behövt kämpa för att familjen ska förstå mig och att jag faktiskt behövt den hjälpen jag fått samt att jag mår som jag gör.

Det tar ett tag för nära och kära att lära känna psykisk ohälsa och inte bara tonåren. Trots att jag lyckats få pappa och mina bröder att äntligen vilja lyssna, förstå och följa med på resan är jag inte klar än.

På senare tid har jag behövt försvara mig mer än jag behövt innan. En del av min släkt har under hela mitt liv velat påverka mig och kommentera mig. Det har ständigt handlat om mina föräldrar.

Idag handlar det mer om att jag inte ska söka sympati, att jag ska ta tag i livet och sluta gnälla. Förut när jag fått kommentarer har jag lagt det på hyllan inom mig och fortsatte att le.

Nu har allt runnit över och hyllan blivit för tung. Jag försvarar mig, blir arg och säger sanningen till dem. Trots att jag försöker dagligen har jag ännu inte lyckats. Alltså vägrar jag fortsätta försvara mig mer.

Jag står idag stolt och säger att jag är ett maskrosbarn och jag lider av psykisk ohälsa. Jag står stark i många stunder och är tacksam för det. För att jag har hittat min väg och min hjälp.

Nu är det bara full fart framåt, det är vår tid nu. Vi ska sluta försvara oss.

Och glöm inte att du aldrig är ensam♡!