Möte mellan två Malin - Malin Holmberg

Möte mellan två Malin - Malin Holmberg

Ett gammalt sätt att leva som en gång varit din bekväma snuttefilt i matt mörker. När det återvänder och du förstår att allting är precis som alltid, förutom du själv. Dina vanor har förändrats men det är  lätt att falla tillbaka i det gamla som det är att köra vidare i någon annans nedsänkta hjulspår i en asfalterad väg. Att återvända är trots allt någonting som jag tycker om i det här fallet. Sena nätter, trängsel, musik vars basgångar vibrerar hela vägen in i ditt fysiska innersta. Kall öl och klotter på toalettväggar.

Det är inte så längesedan det var vardag. Nu känns det avlägset. Men livet svänger liksom av sig självt ibland. Det tar sin egen väg utan att en liksom märker det eller för den delen förändrar det.

Det är märkligt det där med insikter. När det gamla jaget liksom möts upp i det nya och kan se sig själva från sina olika håll. De pekar och skrattar hjärtligt åt och med varann för att sedan mötas i en stor och varm omfamning. Som för att båda vill visa att det är okej. Allt det där som blev och var, var då. Det är okej och du behöver inte rädas varken det ena eller andra livet. För det finns ingen som kan säga åt någon av dem att välja. Att välja mellan den vibrerade basgången eller en öronbedövande tystnad med granar och björkar som enda sällskap. Det finns ingen som måste välja. Jag kan behålla både och så länge jag själv vill. Ingen annan kan ta det beslutet åt mig.

Men det väcks också en insikt i mig. Att jag inte heller kommer vilja samma sak i resten av mitt liv. Min preferenser har förändrats, det betyder inte att en hastig återblick på att det där gamla inte är njutbar men jag inser också att jag är glad för det liv jag lever nu. Jag känner en genuin glädje i att återvända till skogens omfamning när jag lämnade stadskärnorna bakom mig. Jag känner genuin lycka när jag tänker på mina båda hem. Både mitt lilla skogsparadis och min förortslägenhet. Mina krypin som jag skapat åt mig själv. Och som jag vill spendera tid i. De vibrerande basgångarna kan nu bli min semester, såsom den förut var min vardag under en tid när mina krypin istället var min semester och inte tvärtom.


MipH

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.