Se föreläsning

Min medicinering och terapi - Gabriel Aas

*gabriel aas medicin terapi

Mina år med ångest har verkligen gått upp och ner, jag har vissa perioder känt mig väldigt bra och andra perioder mått extremt dåligt. Beroende på perioden så har jag bytt både medicin och terapi, jag har gått hos två olika psykiatriker och 4 olika psykologer och jag har gått på 3 olika mediciner.

Om vi börjar med medicinen, så startade jag hos min första psykiatriker på medicinen Sertralin vilket jag inte alls upplevde hjälpte därför övergick jag till medicinen mirtazapin som hjälpte mig från början och många månader framåt, men tyvärr så upplevde jag därefter att medicinen slutade hjälpa och övergick därför till en annan psykiatriker där det ångestdämpande preparatet lyrica adderades till min medicinering. Trots mina upp och nergångar så känner jag nöjd med min medicinering just nu, mirtazapin och lyrica. Jag tycker att det hjälper och att jag skulle varit mycket sämre utan det. Men trots det så känner jag att det inte hjälper fullt ut, men samtidigt så känner jag också att det är terapi som kommer hjälpa mig hela vägen in i mål.

När min ångest började, startade jag i terapi på ungdomsmottagningen i väst, jag fick här och gå och prata om mina problem och mitt liv fram till idag, jag upplevde från början att det hjälpte, men därefter blev det värre och jag övergick därför till en terapi som handlade om hypnos, tyvärr funkade det inte alls för mig och mina problem blev därefter mycket värre och jag bytte därför till kbt. I samband med att jag gick på kbt så började jag också plugga och dessa månaderna i mitt liv var verkligen bra och jag kände att kombinationen av rutiner, medicinen och kbt verkligen hjälpte mig.

Därför slutade jag på kbt för att jag kände mig såpass bra, men tyvärr så återkom problemen och jag valde därför att gå hos en ny psykolog och psykoterapi där jag såg tillbaks på mitt förflutna och försökte hitta anledningar till mitt mående. Vilket hjälpte mig väldigt mycket, men tyvärr så återkom alltid problemen i episoder och allt blev bra mycket värre efter att jag kom hem från Rhodos. Jag fortsatte gå i terapin men det hjälpte aldrig riktigt, och jag valde därför att avsluta terapin i förtid.

Jag har nu bokat in mig på måndag hos min gamle kbt-psykolog och jag tror verkligen att detta kommer hjälpa mig att må bättre. Jag ser positivt på min psykoterapi och anser att jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och mitt mående men att jag samtidigt nu i denna fasen mer skulle behöva ha hjälp med att hantera ångesten när den väll kommer och hur jag lättast skall skjuta undan den. Det skall också bli skönt att återgå till en gammal psykolog som känner mig sen innan och vet hur hon skall hjälpa mig på bästa sätt.

Om någon skulle vilja ha kontaktuppgifter eller information om mina psykiatriker eller psykologer så är det bara att kommentera under! :)