Min kropp är mitt fängelse - Linnéa Eriksson

Min kropp är mitt fängelse - Linnéa Eriksson

Min kropp är mitt fängelse. När den fylls av ångest har jag ingenstans att ta vägen, ingenstans att fly.

Ångest för mig är en krypande känsla i kroppen, en känsla av att jag inte kan göra någonting rätt hur jag än gör och att jag inte kommer att klara av det jag tar för mig. Min ångest tar ifrån mig möjligheten att se förbi mörkret, möjligheten att se att det finns en väg ut. Istället får den mina tankar att snurra i 180 kilometer i timmen, den får min värld att blir svart och jag vill fly undan mig själv och tyngden över mitt bröst.

Kopplat till min ångest kommer självskadebeteende och självmordstankar. Inte för att jag vill skada mig själv eller dö, utan för att jag helt enkelt inte orkar mer. När jag slår och nyper mig själv blir smärtan konkret, den blir någonting greppbart och hanterbart. Det får den krypande känslan och adrenalinet att lägga sig i kroppen och jag får en chans att koppla av. Det händer ofta att jag triggar panikanfall bara för att få ut spänningarna och stressen som finns inom mig.

När jag skadar mig själv triggar det i sig ångest, jag ser det som att jag har svikit mig själv genom att sjunka så djupt. Det bildar en ond cirkel som leder rakt ned i mörkret. När det är som mörkast kommer hopplösheten och tankarna om hur länge det är värt att kämpa, vilket värde livet egentligen har.

För att slippa hamna i de funderingarna och att slippa balansera livet på en knivsegg handlar det för mig om att lindra ångesten så tidigt som möjligt. Jag försöker konstant sänka mina krav på mig själv, ligga bra till i skolan för att undvika stress och ta tid till återhämtning. Jag måste vara medveten om hur jag och min ångest fungerar för att få vardagen att gå ihop och att kunna må så bra som möjligt.

Min kropp är mitt fängelse och min ångest är min värsta fiende. Striden mot den kan mycket väl vara den viktigaste att vinna i hela mitt liv.

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.