Midnattssol - Minna Dalhägg
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Midnattssol - Minna Dalhägg

Jag bor i Kiruna, alltså nästan så högt upp man kan komma i vårt land. Under sommaren har vi ljust dygnet runt och en period även midnattssol. Många reser hit för att få uppleva den och de flesta som bor här tycker att det är vackert och trivsamt.

För mig är det inte vackert alls. För mig innebär det tung ångest. Dels för att mina allra värsta minnen från mina absolut tyngsta perioder har inträffat just då, under midnattssolen. Och dels för att jag inte någonsin tyckt om när det blivit kväll, för när det blir kväll blir det också tyst. Tystnaden ger mig utrymme att tänka och reflektera, vilket jag inte vill.

Redan som barn tyckte jag att det var nästintill hemskt när alla runt i kring mig började förbereda sig för natten och slutligen somnade.

Än idag har jag samma bekymmer. Periodvis kommer en våg av ångest när kvällen närmar sig och jag måste varje gång stanna upp för att fundera på var den kommer ifrån. Under dagarna är det lätt att trycka undan det man egentligen känner genom att hålla sig aktiverad, men tillslut tvingas man lägga sig i sängen och kriga mot sina tankar. Hösten är för många en tid då man blir extra låg, men jag längtar dit även om vi till och med här uppe har en riktigt varm och fin sommar. Enbart för att slippa dessa ljusa nätter som för mitt inre bara är ett mörker.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.