Marionettdocka - Malin Andersson
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Marionettdocka - Malin Andersson

Jag har inte skrivit på ett tag nu, för det har inte funnits någon energi till att plocka fram datorn och trycka på tangenterna. Det har heller inte funnits några ord att sätta på mitt mående, eftersom jag inte orkat känna efter hur jag mår. För några månader sedan så grät jag för allt jag inte kunde göra eller för det min depression sade åt mig att känna. Det sägs att depression är den mest isolerande sjukdomen en kan ha, därför kallas den också ensamhetens sjukdom. Min depression är inte svårare eller värre än någon annans, men ibland kändes det som det. Stundvis förlorade jag allt hopp om att någonsin kunna återvända till det jag en gång kallade för liv. Där ett tag trodde jag inte att jag skulle komma levande ur den. Med djup depression vill man dö. Det låter dramatiskt men det är så det känns och dessa tankar är sammankopplade med sjukdomen. Kanske är det inte främst en längtan efter att dö, utan en längtan att slippa fortsätta leva. Alla med depression förstår skillnaden.

I somras fick nya mediciner som sakta, sakta började ta mig upp från botten och har hjälpt mig att krympa golvet och taket för min ångest. Kurvorna blir inte lika djupa och inte lika höga längre, de håller sig någorlunda bra innanför den omtalade boxen.

Men frustrationen växer varje dag. Varför orkar jag inte mer? Jag vilar, gör saker som, förut, var roliga att göra och försöker tänka på att inte pressa mig. Men det är svårt, eftersom ångesten varit det som drivit mig framåt. Ångesten för att inte ha ett jobb och en inkomst, ångesten för att gå upp i vikt och ångesten för att inte räcka till. Men nu när den ångesten inte får utlopp, så finns inget annat heller som tvingar mig att göra det jag ”borde” göra. Jag styr inte över min kropp längre, mitt huvud äger inte besluten till vad kroppen ska göra. Det känns som att någon släpper trådarna på mig, mitt i ett steg, för att låta mig falla ihop och ligga där.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.