Klapp på axeln, för i helvete! - Ida Wi
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Klapp på axeln, för i helvete! - Ida Wi

År 2016 tog 1129 personer i åldern 15 år eller äldre livet av sig. Psykisk ohälsa stiger. Stressfaktorer som påverkar oss negativt. Duktiga flickor och macho pojkar som skadar sig själva. Svälter sig själva. Hetsäter. Utvecklar tvångstankar. Utvecklar generell ångest-syndrom. Utvecklar sjukdomar som inte försvinner. Utvecklar skörhet. Utvecklar hjälplöshet. Utvecklar självmordstankar som ger oss självmorden.

Jag fick en rejäl panikattack i helgen. Jag hade lagt mig ner för att försöka lugna mitt lilla hjärta och jag började kaskadspy, jag spydde galla. Jag gjorde som jag brukar och ringde min FabDad. Han var i telefonen i flera timmar samtidigt som jag spydde, grät, skrek, hulkade och darrade. Jag somnade med telefonen vid mitt öra och han la på en halvtimme efter att jag hade somnat, han var kvar ifall att jag skulle vakna. Vilken hjälte, som vanligt. Men. Det var inte det jag tänkte skriva om. Det jag vill skriva om är en tanke som for upp idag när jag promenerade hem från jobbet. JÄKLAR vad vi är bra. Vi som fortsätter leva. Jag menar, jag promenerade hem och översköldes av en stolthet, inte bara för mig själv utan för alla oss som lider av någon slags psykisk ohälsa där självmord funnits på tapeten. Vi som krigar inuti oss själva. Vi som orkar. Vi som klarar av detta. Vi ger fan inte upp. Vi vet hur bra vi kan ha det och det är det vi vill ha. Vi ger inte upp.

Det är näst intill helt otroligt att vi inte bara tar livet av oss. Har ni tänkt på det någon gång? Ja, det är för höga siffror gällande självmorden. Men... i relation till hur många som lever med psykisk ohälsa så är det ju fan bra jobbat! Jag är stolt. Jag vill ta livet av mig ibland, och det har varit nära, men jag har inte gjort det. Klapp på axeln för i helvete! Det är inte lätt.

Ta hand om er.

Puss hej!

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.