Just nu mår jag inte så bra - Linnéa Eriksson

Just nu mår jag inte så bra - Linnéa Eriksson

Ungefärlig lästid: 2 minuter

Just nu mår jag inte så bra. Jag vet inte om det kommer vara i timmar, dagar, veckor eller månader. Jag vet bara att jag just nu inte mår så bra.

Jag går omkring med en klump i magen och ett tryck över bröstet. Stressen får tankarna att snurra i huvudet och panikkänslorna är ständigt närvarande. Världen har fått en grå nyans och jag har tappat min motivation. Förr var det här min vardag, nu vet jag inte längre vad jag ska göra av känslorna och hur jag ska hantera panikanfallen.

Orden ”just nu” tror jag är hela skillnaden mellan nu och då för mig. Då, när jag mådde som sämst, tänkte jag aldrig på mitt mående som ”just nu” för jag trodde det aldrig skulle bli bättre. Jag visste inte ens hur det kändes att vara frisk då jag spenderat halva min barndom med ångest och depression. Nu däremot, när jag mår bättre, ser jag det på ett helt annat sätt. Jag har toppar och dalar precis som vem som helst, kanske djupare dalar än de flesta men de är fortfarande tillfälliga. Jag ser det som en mörk tunnel, den är obehaglig men tar slut förr eller senare.

Just nu handlar min kamp därför om att hålla ut. Jag försöker få min vardag att gå ihop, försöker klara av skolan och allt det där vardagliga så som matlagning och städning. Men jag är rädd, rädd för att jag ska fortsätta att sjunka in i mörkret. För jag vet att även om jag just nu ser att det finns ett slut gör jag inte det när tunneln är som mörkast. Jag gör därför vad jag kan för att ta hand om mig själv när mörkret och ångesten kommer.

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.