Jag vet inte - Simone Lagerqvist

Jag vet inte - Simone Lagerqvist

Jag tänker allt som ofta på vem jag är, vem är Simone. Hur vill jag ses som? Hur vill jag att människor ska uppfatta mig? Hur mycket ska jag bjuda på mig själv? Vad ska jag dela med mig utav och vad blir konsekvenserna? Vill jag vara liten? Stor? Offer? Överlevare? Stark? Svag? Ensam? Vilsen? Glad? Ledsen? Min sjukdom?
Så jävla många frågor, hur fan ska jag kunna sortera vem jag vill vara när det ligger så mycket i ryggsäcken? Jag vet inte, jag vet verkligen ingenting.

Många gånger tror jag att jag spelar olika roller i mitt eget liv, kliver in och ur karaktärer som om det vore en dans på rosor. Kanske känner alla så? Kan någon joina mig i detta då, förklara hur man ska förhålla sig?! Hur ska man veta vem man ska vara och när? Kan jag hitta ett sätt att stanna i Simone utan alla andra ansikten och karaktärer jag spelar i olika situationer. Kan jag vara älskad i min helhet, den nakna sanningen? Kan jag få vara accepterad och omtyckt med alla brister och skavanker tillsammans med mina goda sidor? Alla tänker självklart ja, men det är inte så jävla självklart.. hade det vart självklart hade jag aldrig behövt mina karaktärer.

Jag är förvirrad i mig själv, vem fan är jag och hur vill jag vara?! Jag är snart 27 år, det känns som om jag borde ha ett hum om livet. Alla i omgivningen skaffar barn, gifter sig, köper hus, hittar sitt livs partner och allt sånt. Dom kan säkert vara lika förvirrade som jag är men det känns inte så. Det känns som om jag borde kommit längre, veta vem jag är.
Men jag vet inte, absolut ingenting.

Jag vet vad min önskan i livet är, den har jag burit med mig i över 10 år. Jag vet att när jag väl lämnar denna värld så vill jag veta att jag gjort något gott, att jag gjort skillnad om så ens för en person. Så det är väl en del av vem jag är, att jag vill göra skillnad.

Jag vet också rent logiskt vem jag vill vara men hur fan får man ihop alla bitar? Hur väger man upp balansen mellan allt? I dagsläget känns det som att jag är allt eller inget. Antingen slänger jag ut hela mitt hjärta och själ till första bästa person jag vill ha kvar nära (inte min bästa egenskap då det inte alltid slutar bra) eller så kniper jag igen och bara är utan min bakgrund. Men av någon anledning känner jag mig så falsk då, precis som att jag försöker leka så jävla duktig och låtsas som att allt är bra. Jag kanske söker bekräftelse när jag berättar min historia, medlidande, ömhet, värme. Kanske vill jag vara ett ansikte av en som överlevt jävligt mycket skit. Men samtidigt så vill jag bara knipa igen, vara den personen som alla ser framför sig. Mina ärr syns, dom kan jag inte prata bort. Men jag tror att jag bara vill vara jag, vem fan det nu är.
Jag vet inte, vilsenheten är för stor.

Blir man någonsin hel liksom? Kan man hitta balansen mellan alla lägen, karaktärer och situationer i livet? Kan man hitta ”ett jag”?

Många gånger tänker jag att jag vill stänga igen som en mussla, sluta prata om allt. Men hur fan ska jag göra skillnad då? På ett sätt vill jag skrika mina tankar till hela världen men samtidigt vill jag bara vara en normal människa (vad nu normal är).. jag publicerar tankar och känslor i mina sociala medier för det känns bra men två timmar senare tar jag bort dom. För vem fan vill jag vara egentligen? Vad är realistiskt att dela med sig utav?

Men den största rädslan av alla är nog hur min omgivning, vänner, bekanta, arbetskamrater, elever och random personer kommer se mig.. hur mycket förändras jag från när jag står framför en person utan förväntningar och fördomar om mig tills personen får veta allt bakom ytan, tills personen kanske läser allt jag skriver? Jag är så jävla rädd för att ses som ett offer, någon svag som söker uppmärksamhet, bekräftelse, oändligt med kärlek, närhet och allt det där. Jag vill verkligen inte vara till besvär och vara för mycket. Jag vill inte kväva någon. Jag vill inte ta plats.
Jag vill bara bli omtyckt för alla mina sidor vem fan jag nu är...

Men jag vet inte.....

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.