Se föreläsning

Jag överlevde i alla fall - Sofie Thorson

*sofie thorson panikångest självskadebetende ångest

Frågan är inte om jag ska svälja tabletterna, bara hur många jag behöver just idag.

När tårarna rinner som mest, när bröstet smärtar och hjärtat brinner, då kan inga rationella beslut fattas. Det är mörkret som äger mig just nu. Jag är fast i greppet av demonernas hånskratt och ångestens destruktiva grepp.

Jag försöker verkligen i mina mörkaste stunder att välja andra alternativ, använda mig av de färdigheter jag lärt mig via behandlingar och psykologer. Jag vill tänka på positiva minnen och glädjande stunder, på min resa och hur stark jag varit i så många motgångar. Men när ensamheten griper tag blir jag svagare än någonsin. Jag är verkligen livrädd för ensamhet och för vad de känslorna gör med mig.

Jag har genomgått så många prövningar de senaste halvåret. Och även om jag har krigat mig ur dem med så mycket styrka och mod så är bakslagen som  kommer efter verkligen vidriga. För dem kommer alltid. Och varje gång jag finner mig maktlöst i de stormande känslorna och tankarna.

Det blev en liten dos den kvällen. Men den svaldes med iskalla glas av alkohol, salta tårar och blodiga handleder. Stormen var för kraftig, tankarna mörka och känslorna av självhat var omöjlig att hantera. Jag valde ett säkert osäkert tillvägagångssätt.

Men jag överlevde i alla fall.