Jag önskar att någon hade pratat - My Nilsson

Kära förälder sluta inte älska livet bara för att du fött barn.

Kära förälder sluta inte uppmärksamma dina brister.

Kära förälder tala om för din omgivning att du älskar dem för den de är.

Detta är till dig som växt upp eller just nu i denna stund växer upp med föräldrar som lever/levt med missbruk/psykisk ohälsa. Du vet inte om det för att du känner dig sårbar men jag vet att du är en av de starkaste personerna i ditt liv.

Kära barn du är värd att vara barn.

Kära barn jag tror på dig oavsett.

De som hamnar och lever i ett missbruk glömmer ofta snabbt bort sin omgivning. De glömmer att leva, de glömmer att visa den rätta kärleken.

Omgivningen glömmer att älska på rätt sätt tillbaka, glömmer att förlåta och det omgivningen glömmer mest av allt är att prata.

Jag vill uppmärksamma att allt fler föräldrar, barn, övriga anhöriga och skolor väljer att prata.

Prata om missbruk, informera om att det inte är fel utan det är deras sjukdom. Många har inte kunnat välja de själva, missbruket kommer till dem.

Idag finns en organisation som heter maskrosbarn, de informerar barn och vuxna. Våga ta hjälp utav dem för jag hade verkligen önskat att dem fanns när jag var yngre.

Jag hade önskat att någon skulle ha pratat med mig. Uppmärksammat att det inte var fel på min förälder.

Jag hade önskat att det kom upp till ytan. Jag hade önskat att hjälpen kommit tidigare. Jag önskar att jag en dag kan förlåta.

-----
Vill du kontakta My? Gör det på Instagram:@mynilssson
-----

Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper oss att fortsätta vara annonsfria!

Ta hand om dig
Eric