Jag har äntligen kontroll över mitt liv - Sophie Bengtsson

2018 har varit mitt lugnaste och tryggaste år sedan jag tog studenten. Jag har äntligen kontroll över mitt liv. Jag har inte oroat mig eller stressat upp mig onödigt mycket. Visst har jag haft ångest till och från men det här året har jag har vunnit över den. Det här året har jag varit starkast - starkare än den ångest som har försökt komma åt mig.

Jag lider inte längre av psykisk ohälsa. Jag mår bra och fungerar som jag ska. Att detta delvis är tack vare mina antidepressiva spelar ingen roll. Så länge jag slipper slåss mot mina demoner varje månad så kan jag äta antidepressiva livet ut om det så krävs.

Mitt liv håller på att förändras. Jag ska bli mamma. Många med PMS/PMDS vittnar om att PMS/PMDS-perioderna blir värre efter att de fött barn. Kanske blir det så även för mig eller så blir det inte så. Det är ingenting jag kan veta nu och jag kan inte påverka det heller. Därför väljer jag att låta bli de tankarna. Jag är trygg nog för att klara det!

Jag känner att jag har fått berätta min historia. Jag har tack vare ångestbloggen fått möjlighet att berätta om PMDS, som så få känner till. Jag hoppas att mina inlägg har hjälpt andra i samma situation - att jag har fått andra att känna sig lite mindre ensamma. Du som varje månad brottas med svår PMS/PMDS, det finns hjälp att få och du förtjänar den hjälpen. Ge inte upp. Du är fantastisk - även de dagar då du gråter konstant, klämmer en burk nutella på en kvart eller kastar mobilen i väggen för att du inte hittar några matchande strumpor i strumplådan. Ja. Även de dagarna!

Gott nytt år ✨

Ge inte upp!