Jag gav aldrig upp, jag hittade bara nya vägar att ta mej fram - Julia Ekström

*julia ekström katastroftankar rädslor May 27, 2019

Min resa med min psykiska ohälsa har varit lång, ohälsan var konstant närvarande och ville aldrig riktigt låta mig gå. Ska jag vara helt ärlig så vågade jag nog inte släppa taget om den helt heller. De var tryggt att va tjejen som mådde dåligt, eftersom att man nästan alltid hade något att skylla på när man var för rädd för att försöka på något nytt. Små saker som att åka buss själv eller att betala med ett kort var ångestframkallande och läskigt för mig! Det fanns alltid ett “Tänk om” cirkulerande i mitt huvud. För tänk om jag glömde kort koden eller tänk om jag hoppade av på fel hållplats, jag var expert på att tänka katastroftankar och bygga upp hemska scenarion i mitt huvud. Jag var bra på att skrämma upp mej själv och undvika allt som skulle göra mej rädd.

Jag vet inte riktigt när de var jag bestämde mej för att ta tag i problemen grundligt och på riktigt. Men för lite mer än ett år sen kastade jag mig ut i denna värld, och bestämde mig för att bli min egna bästa vän. Jag kände helt enkelt att jag ville lära känna mig själv på djupet och landa i vem jag var på egen hand.

Det var som om alla gick en och samma väg och jag vände för att ta min egna. Det kanske låter väldigt självständigt och modigt att gå sin egna väg, men jag kan lova att den vägen var väldigt ensam under många stunder. Men trots ensamheten lyckades jag hitta sidor av mej själv som jag inte trodde fanns, jag förstod att de jag såg som svaghet i själva verket var mina styrkor.

Jag är så tacksam över att jag valde att börja om på nytt, För här står jag idag med en ryggsäck full av erfarenheter! Jag lider inte av psykisk ohälsa idag, men jag kommer alltid att bära med mej den och aldrig glömma hur de känns. Motgångar har skapat mig och gjort mig klokare och starkare!

Andra hjälpte mej så nu ska jag hjälpa andra!