Jag brukar få väldigt stark ångest dagen efter - Jennifer Fryksäter

Jag inleder detta inlägget med ett utdrag ifrån min blogg från den 13 April 2019:

"Jag mår faktiskt relativt bra idag; trots det blev fest igår! All in är nog bara förnamnet! Jag brukar få väldigt väldigt stark ångest dagen efter jag har festat (därför jag inte har festat så mycket sedan årsskiftet), men idag har jag kunnat hålla den på en jämn nivå!

Sist så låg jag pall i soffan, långt under täcket; hela dagen! Persiennerna var nere, rummet var helt släckt, tv:n gick på låg volym, trycket över bröstet gjorde så att jag knappt kunde andas, klumpen i magen gjorde så att jag inte fick i mig någon mat och tårarna slutade inte rinna från mina kinder.. Jag stängde mig inne, jag stängde av min telefon och var inte inloggad på mina sociala medier en enda gång!

Idag har jag fått andas djupt några gånger och den där klumpen i magen har varit där. Men det har inte blivit något extremt och ingen attack! Jag har inte haft behovet av att ta någon behovsmedicin! Heja mig! Jag vann över ångesten denna gången!"

Bild från kvällen före.

Jag har under många många år flytt från vardagen med ångest genom att festa och gå ut för att dansa tillsammans med mina vänner så fort jag har varit barnledig (jag och grabbens pappa har varit separerade sedan 2008). Allt för att slippa sitta själv de kvällar som min grabb har sovit hos sin pappa eller någon annan i vår familj, då min ångest blir riktigt intensiv pga ensamheten..

Jag började få denna extrema ångest känsla som jag beskriver högst upp här i inlägget för lite mer än ett halv år sedan. Jag har aldrig tidigare fått ångest dagen efter jag har festat! Jag undrar verkligen vad detta kan bero på? Jag har tagit upp det min kurator men hon hade aldrig hört talas om detta sa hon.. Är anledningen till detta måendet något du känner igen eller känner till?

Brukar du känna av något speciellt dagen efter du har intagit alkohol?