Jag berättar allt - Linn Andersson

Jag berättar allt - Linn Andersson

När jag träffar eller börjar skriva med en ny kille som jag känner att det skulle kunna bli något mellan oss, så känner jag behovet av att berätta allt om mig.

Jag väljer att berätta allt för dom då jag vill att de ska lära känna hela mig och inte bara den ”fina” sidan. Det är aldrig någon hemlighet för någon att jag inte alltid mår bra och har ångest, men det finns så mycket mer än det och det vill jag berätta. Många känner att de inte behöver berätta vissa saker för det definierar inte dom som personer, men jag känner att dessa saker definierar mig. Om inte dessa saker hade hänt mig eller jag hade gjort dom val jag gjorde skulle jag inte vara där jag är idag. Om jag inte hade vart tillsammans med en kille för några år sedan och hade jag kanske inte blivit tillsammans med mitt nu ex. Allt som händer i livet skapar en. Jag berättar om händelser i mitt liv och val som jag gjorde som påverkar mig idag, det är för att de ska lära känna hela mig men även så att de ska lättare förstå. Förstå varför jag ibland stänger in mig i mig själv och kan ta illa vid mig av skämt som bara är skämt. Varför jag får ångest från vad dom kan tycka ingenstans och hur jag har blivit den jag har blivit. 

Jag väljer också att berätta allt detta för att helt ärligt se om det skrämmer iväg dom, det är oftast då dom förstår att jag är rätt komplicerad och trasig. Det är då jag ser om de verkligen tycker om mig eller om de inte pallar med mig, vilket jag förstår. Jag vill inte hinna bli kär eller förälskad i någon som sticker när han inser hur jag är och varför. Då vill jag hellre förlora någon som det kunde blivit något med men som inte var menat att hålla. För mig är den risken värd att ta för jag kan inte leva med någon som inte känner hela mig, jag har en historia jag inte alls är stolt över och tycker är jobbig fast samtidigt är jag stolt eftersom jag tagit mig så långt och jag klarade av allt det där jobbiga och det behöver dom veta.

Jag vet ju mina anledningar varför jag berättar för en blivande partner, men mina vänner då? Det är ingen som vet allt om mig och så är det väll. Men just nu har jag två ex som vet mer än min bästa vän. Jag skäms att berätta för mina vänner, det hela hände ju när jag var vän med vissa av dom och jag är livrädd för att mista dom. Jag vet någonstans i mig att de inte skulle lämna mig, alla gör vi dumma grejer och saker vi inte är stolta över. Poängen är väll att jag inte känner samma behov att berätta för mina vänner som jag gör för en blivande partner och det får konsekvenser. Då är min partner den enda som förstår mig eller i alla fall kan försöka att förstå mig och den enda jag kan prata med om de sakerna. Så när det är slut mellan oss vet jag inte vem jag ska vända mig till. Det är det som har hänt nu, jag blev nyss singel och vet inte vem jag ska vända mig till när allt det jobbiga som har hänt kommer ikapp. Han jag kunde berätta allt till finns inte längre i mitt liv. Då händer det som händer varje gång, jag kraschar och känner mig trasigare än någonsin. Inte nog med att jag är ledsen för att det är slut, jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ångesten äter upp mig inifrån och jag har ingen att prata med. Visst det är många som ser och försöker hjälpa och jag är så tacksam för det, men de kan inte förstå när dom inte vet. Jag orkar inte förklara för varje person som kommer in i mitt liv eller försöker hjälpa och då blir jag själv i det här.

Close

50% Avklarat

Sluta styras av dina negativa tankar med SNÄLL-modellen

Gå igenom de fem enkla stegen när du behöver komma loss från en negativ spiral och istället göra det som verkligen är viktigt för dig!