Jag är rädd - Pernilla Olsen

*pernilla olsen rädsla social fobi trötthet Jul 12, 2018

Jag är rädd att min sociala fobi syns på utsidan. Jag är rädd att alla ska se att jag är annorlunda. Jag är rädd för att min fasad jag byggt upp under flera år ska rasa samman, att jag måste börja om från noll om och om igen.

Jag är rädd för att gå i affärer, jag är rädd för att gå ut med hunden, jag är rädd för att prata i telefon och jag är rädd över att träffa människor. Jag är rädd för att jag tror jag har fler diagnoser. Jag är rädd för att söka hjälp angående det, för att jag är rädd för att du kanske tror att jag bara söker uppmärksamhet eller att jag bara inbillar mig.

Jag är rädd för att alla i min närhet ska tröttna på mig. Jag är rädd att alla ska se igenom mig och lämna mig ensam kvar. Jag är rädd för att jag inte kommer orka resa mig upp ur sängen imorgon. Jag är rädd för mig själv, och jag är rädd att jag alltid kommer vara rädd.

Folk undrar varför jag är trött... Jag är övertygad om att ifall de skulle gå igenom en dag ur mitt liv, så skulle de vara utmattade. Att vara rädd, att tänka över alla scenario som kan hända innan man gör någonting och att gå igenom konversationer i huvudet hela natten lång, det tar på krafterna. Att se sig i spegeln och skämmas, att se människors dömande blickar och att höra rösterna som säger att man är värdelös, det är så tungt. Att göra allt det här, plus att ha ett fungerande liv med jobb, skola, vänner och familj. Ibland ser jag inte hur jag ska klara av det, men på något sätt gör man det. En dag i taget.

Att försöka dra ner kraven på en själv är så svårt, jag vill att allt ska vara perfekt för då kan ingen se ner på mig. Men inget är perfekt. Och det är okej, försöker jag intala mig i alla fall. Det är okej att jag behöver vila mitt på dagen, det är okej att jag inte har sminkat mig för att gå ut med hunden, det är okej att barnet har haft pyjamas hela dagen och det är okej att vi bara tryckt i oss onyttigheter hela dagen för vi inte orkat laga mat. Det är okej, för jag lever. En dag i taget.

-----
Vill du kontakta Pernilla? Gör det på bloggen: https://mittlivmedsocialfobi.wordpress.com
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper till!
 
Ta hand om dig
Eric