Jag är okej - Fanny Vinsavaara

Jag är okej - Fanny Vinsavaara

Den här texten beskriver hur en vanlig morgon kunde se ut för mig och för andra som lever eller har levt med tvångssyndrom. En morgon på ungefär 15 minuter, förkortad.  

1.2.3.4.5.6. hur många timmar har jag sovit? Jag gick och la mig vid 10. 1,2,3,4,5,6, hur många timmar har jag sovit, jag vaknade då… Jag måste sova minst 6 timmar. 6 timmar är bra. 1,2,3,4,5,6, nej, 1,2,3,4,5,6. Hur många timmar har jag sovit. Jag känner mig inte okej. Jag är okej, jag måste vara okej. Sluta nu och gå upp. Räknar dina fotsteg, gå inte på mattkanten, 1,2,3,4,5,6 stanna. Jag är okej. Mitt hjärta rusar, jag har inte varit uppe i natt. Jag har inte varit ute och jagat någon med kniv. 1,2,3,4,5,6 hur många timmar har jag sovit? Nej jag är okej. Följ rutinerna, missa ingen, koncentrera dig nu. Fortsätter räkna 1,2,3,4,5,6. Jag ska äta frukost. Vad är det för dag. Jag kan inte rosa bröd på tisdagar. Aldrig siffran 2. Aldrig andra dagen i veckan. Det är väl inte en jämn vecka? Glöm inte räkna. Ligger knivarna där jag la dom igår? Har jag använt dom? 1,2,3,4,5,6 allt är som det ska, jag är okej.

Jag är okej, men jag måste ta min medicin, har jag tagit min medicin? Jag ska ta den nu. Nej jag har gjort det. Medicin hjälper. Den kommer hjälpa, ta det lugnt. Har jag tagit min medicin? Kommer den hjälpa? Hur vet jag om medicinen hjälper? Har jag tagit min medicin idag? Den fungerar, medicin är bra, medicin fungerar. Hur många timmar har jag sovit inatt? Det känns inte bra, jag måste sova minst 6 timmar. 1,2,3,4,5,6, hur många timmar har jag sovit? Jag har inte sovit tillräckligt många timmar. Visst ser knivarna i kökslådan använda ut? Jag kan inte ha lagt dom här igår. Jag kan inte ha sovit hela natten. Hur många timmar har jag sovit? Det här känns inte bra, men medicinen hjälper snart. Har jag tagit min medicin?

Klockan är mycket jag måste iväg till jobbet. 1,2,3,4,5,6, jag har inte 100 % på mobilen. Tänk om det blir strömavbrott hela dagen och min telefon inte funkar! Jag måste ta med en laddare. 1,2,3,4,5,6 min telefon kommer gå sönder. Är min telefon laddad? Skorna står inte på rätt ställe, jag har varit ute i natt, jag visste det! Vad har jag gjort? Måste leta spår i sängen. Sängen, hur många timmar har jag sovit? 1,2,3,4,5,6, snart kommer polisen och hämtar mig. Kolla inte nyheterna på mobilen, kolla INTE nyheterna på mobilen. Mord, misshandel, är det jag som gjort det? Har mina tankar överförts till andra? Det är jag som gjort det! Jag flippar ur. JAG FÅR PANIK.

Jag måste sätta mig. Andas, andas, andas. Det är inte på riktigt. Det är bara i mitt huvud. Jag är okej. 1,2,3,4,5,6, jag kan inte andas, 1,2,3,4,5,6. Jag är okej. Det är bara i mitt huvud. Det är inte på riktigt. Jag är okej. Kom ihåg att andas. Ingentingen har hänt. Jag är okej. Andras ut och andras in. Se, jag är okej. Det är bra nu! Hur många timmar har jag sovit?  

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.