"Inget" - Linna Andersson
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

"Inget" - Linna Andersson

Vad ska man svara? Hur ska man förklara? När ska man få möjlighet att kunna prata?

Vad ska man egentligen svara när någon frågar vad det är som är fel. Tusentals tankar åker berg och dalbana i huvudet och ska jag ska lyckas svara på frågan vad det är som är fel. Det är så svårt att hitta orden, vad är det egentligen som är fel. Har hen gjort något? Tänker jag på när farmor dog? Är det skolan? Jag vet inte vad det är som är fel. Allt och inget. Det är inget som är fel. Men jag är ledsen ändå.

Hur ska man förklara? Hen förstår ju att svaret inget är den snabba vägen att ta sig ur detta. Det är något som är fel. Men hur ska man förklara, vart börjar man? Vart slutar man? Hur börjar man? Tusentals tankar åker berg och dalbana i huvudet och jag ska lyckas förklara vad det är som är fel. Jag kan inte ens förklara för mig själv vad som är fel. Jag är bara ledsen.

När ska man få möjligheten att prata? Tårarna bara rinner och det finns inget slut, vätskan tar aldrig slut. Allt jag lyckas fokusera på är tankarna och andningen. Det är omöjligt att prata. Tre djupa andetag, andas in och andas ut, andas in och andas ut, andas in och andas ut. Lugnar ner mig, tar ett sista andetag, öppnar munnen för att kunna prata och tårarna kommer igen. Jag vet inte vad jag ska svara eller hur jag ska förklara. Jag är bara ledsen.

Såhär blir det för mig varje gång jag blir ledsen. Ofta vet jag själv inte vad som är felet, det bara kom. Tårarna började rinna och det går inte att stoppa. Att prata är helt omöjligt oavsett om jag vet eller inte. När jag vet vad som är felet blir det väldigt svårt eftersom mina tankar endast kretsar kring det och tårarna slutar aldrig rinna, det är helt omöjligt att få fram orden. Jag vet inte hur jag ska formulera mig eller hur och vart jag ska börja. Det är lättare att skriva, sen kan jag för det mesta prata vidare om det.

När jag inte vet vad som är felet så får jag tillslut fram att jag inte vet, men vem tror på det? Det är finns väll ingen som gråter utan anledning. Nej det finns det väll inte, men jag kan inte för mitt liv komma på vad det är som är fel. Jag är bara ledsen och det är nog det som är problemet. Jag är trött på att vara ledsen. Trött på att inte vara glad. Trött på att helt plötsligt börja gråta mitt i ingenstans. Trött på att vara ledsen.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.