Se föreläsning

Ibland vill jag inte - Linn Andersson

*linn andersson

Ibland vill jag inte, jag vill inte någonting och allt inom mig skriker nej.

Ibland vill jag inte resa mig upp ur sängen, det är för mycket som tar emot. Jag orkar inte med en ny dag, jag orkar inte med verkligheten, jag orkar inte träffa folk och det är okej.

Ibland vill jag inte klä på mig, jag varken vill eller ska någonstans och jag orkar inte klä på mig, det enda jag vill är att ha på mig min morgonrock eller pyjamas och helst ligga i sängen hela dagen och det är okej.

Ibland vill jag inte till skolan, träffa alla människor, vara med på långa lektioner, fokusera, koncentrera mig, vara glad och trevlig, det säger jag nej tack till och det är okej.

Ibland vill man inte göra ett jävla skit och det är okej.

Det är mycket prat om att det är okej att må dåligt och ja det är okej. Men det är också okej med allt som tillkommer när man mår dåligt, som att inte vilja veta av verkligheten och bara ligga i sängen hela dagen, att inte vilja eller orka klä på sig, att inte vilja gå till skolan eller jobbet. Det är okej.

Jag tycker också det är mycket prat om att man ska vara stark hela tiden, tynga ner allt det som är jobbigt, möta verkligheten ändå. Men det går inte att vara stark hela tiden och det är okej. Man får vara svag ibland och skita i allt.

Det är helt enkelt okej att någon gång ibland inte gå till jobbet, strunta i att klä på sig, vara i sängen hela dagen. Du är värd det. Du som varje dag kämpar med dina demoner och din verklighet. Du är värd att ta en paus och strunta i allt. Du är värd att ha en dag där du inte gör ett skit.

Ibland vill man inte och det är okej.

Ibland vill jag inte.