Se föreläsning

Ibland ramlar vi ner - Jacob Hallberg

*jacob hallberg prestationsångest utbrändhet utmattningsdepression

Vårt samhälle är i konstant rörelse, vi måste hela tiden röra oss framåt för att inte halka efter. Vi gör vårt bästa för att hänga med, men ibland händer det att man snubblar och ramlar omkull. Då kan det kännas som att alla bara fortsätter över en och nästan kliver på en, utan minsta omtanke.

När man ligger där på marken och ser alla försvinna från en är det lätt att få panik och tvinga sig upp så fort som möjligt. Risken man utsätter sig själv för (ofta utan att ens tänka på det) i den situationen är att man lätt kan ramla ner igen för att man försöker resa sig för fort, och att ta sig upp efter man ramlat en andra gång är alltid väldigt svårt.

Det vi istället kan försöka börja göra är att sitta kvar där på marken en stund, se oss omkring och ta in världen från ett nytt perspektiv. Efter en stund kanske man märker några fler som sitter där intill väggen som också har ramlat och försöker resa sig upp igen. Varför ska man kämpa ensam när det finns så många andra som befinner sig i en liknande situation?

Om man hjälps åt och kan stödja sig mot någon annan blir det genast mycket enklare att resa sig upp och fortsätta framåt. Om du någonsin stöter på någon som ramlat och verkar ha problem med att ta sig upp igen, var då inte som alla andra och lämna personen där i hopp om att “det blir säkert bra“. Räck ut en hjälpande hand och var det stödet som så många personer så desperat vädjar om.