Höst och antidepp - Anina Hietala
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Höst och antidepp - Anina Hietala

Hej och förlåt för ett osammanhängande inlägg där jag försöker då någonting att låta vettigt. Jag kämpar med inspiration just nu men jag hoppas någon tycker om det.

Jag älskar våren och sommaren, allting blir lättare på något sätt. Min kropp absorberar solens strålar ända in till benmärgen och jag finner inspiration till livet igen. Jag målar, är spontan och älskar livet. Jag är klipsk, ser till att ha mitt liv i ordning liksom. Den här våren mådde jag så bra att jag till och med bestämde mig att jag vill sluta med mina antidepressiva.

Jag har ätit medicin i omgångar och denna omgång har jag ätit dom i kanske fyra år. Jag minns faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Medicinen har blivit en del av min vardag, som jag vet att jag ska borsta tänderna och äta varje dag ska jag också ta medicin varje dag. Nu är jag inne på vecka två efter att ha halverat min medicin och ska sluta äta dom. Det känns lika sjukt som om jag skulle sluta borsta tänderna.

Jag är rädd faktiskt. Rädd för hösten, rädd för mörkret och kylan. Jag ville bara lägga mig ner och gråta morgonen jag såg att det endast var fem grader ute. Jag är rädd att när mörkret kommer ska jag också bli mörk igen. Och den här hösten har jag inte mina stödhjul som kan hjälpa mig. Jag kommer bara vara jag. Och vem är jag ens utan medicin? Jag vill tro att jag är en stabil människa, med koll på sitt liv. Tänk om den idéen endast är en illusion av medicinering och jag inte alls är den jag tror att jag är.

Just nu har jag olästa sms, obesvarade telefonsamtal och ingen inspiration till någonting. Jag vet inte om det beror på att jag trappar ner på medicin. Det är nämligen så att det finns 100 eventuella biverkningar när du slutar med antidepressiva. Eller kanske är det bara mörkret utomhus som kryper sig närmare.

Jag är en stabil människa, jag har koll på mitt liv. Men inte idag, inte just ikväll när jag skriver detta, men det är okej. För jag är redo att ta reda på vem jag är. Jag är redo för hösten, jag ska börja studera två olika kurser som jag verkligen vill och se till att göra mitt liv meningsfullt. och jag kommer att göra mitt bästa. Mer kan vi inte kräva va?

Kram, Anina.

-----
Vill du kontakta Anina? Gör det på Instagram: aninahietala
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper oss att fortsätta vara annonsfria!
 
Vår nya webbkurs finns nu tillgänglig att testa gratis på: https://www.angestskolan.se/p/webbkurs-social-angest
 
Ta hand om dig
Eric 

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.