Hon kommer aldrig tillbaka - Mathilda Gustavsson
Hej! Nu kan du boka dina biljetter till mina föreläsningar i maj. Klicka här för mer info! /Eric

Hon kommer aldrig tillbaka - Mathilda Gustavsson

Om knappt ett år skulle vi springa ut hand i hand i våra vita klänningar och sträcka upp våra ärriga armar i luften, för att kasta upp våra studentmössor. På studenten skulle vi verkligen få känna att vi klarade det, trots att ingen trodde på oss och trots vår psykiska ohälsa. De som faktiskt trodde på oss skulle gråta av lycka när de såg oss springa ut hand i hand mot världen.

Detta var drömmen vi båda hade men som blev krossad för oss båda.

Du kommer inte vara med när vi tar studenten tillsammans. Dina motgångar blev för stora och du valde att avsluta allt.

Pakten vi hade om att ingen av oss skulle ta livet av sig höll inte, men jag skyller inte detta på dig. Vi båda bröt löftet men till skillnad från mig ”lyckades” du och ditt sista andetag är taget.

Det går inte en dag utan att jag tänker tanken att det borde vara tvärtom. Du borde vara den av oss som överlevde och inte jag. Sorgen efter dig är för stor även om jag vet att detta är vad du önskat i flera år. Jag är fruktansvärt självisk och hoppas att du hade misslyckats och att jag skulle få vara med dig igen och bara försöka lyfta oss båda ur mörkret. För att inte skuldkänslorna ska ta över försöker jag konstant intala mig att det var du själv som ville detta och även om det var oerhört tragiskt var det så det var.

Även om du redan innan vi lärde känna varandra hade detta som största dröm önskar jag att jag hade kunnat förändra ditt liv till det bättre. Jag känner mig skyldig till att det blev såhär. I början ropade du på hjälp och jag kunde försöka hjälpa dig för stunden men mot slutet avlägsnade du dig helt från mig och jag önskar verkligen att jag då hade fattat att något var fruktansvärt fel.

För något var verkligen fruktansvärt fel. Du hade mått dåligt så länge utan att få någon hjälp som fungerade. Många visste hur dåligt du mådde men ingen kunde göra något åt det. Du hade bestämt dig.

Imorgon kommer dagen jag hoppades aldrig skulle komma. Imorgon ska jag ta ett sista farväl av min bästa vän, den enda som verkligen förstod mig i allt det mörka, hon som jämnt blev missuppfattad och tagen som konstig, svag och lat. Imorgon måste jag ta farväl till min älskade lilla Fanny. Jag önskar verkligen att jag en sista gång hade fått förklara för dig hur mycket du verkligen betydde för mig, även om du ofta kände dig meningslös var du i alla fall inte det för mig. Jag kommer alltid älska dig och du kommer alltid finnas med mig även om det slutade såhär. Jag älskar dig.