Här och nu - Simone Lagerqvist

Här och nu - Simone Lagerqvist

Jag har slutat röka för längesen men nu sitter jag här, på balkongen i Cypern där det är rökförbud, och röker. Röker för att det ger mig en stund för mig själv, en stund för att reflektera. Jag hatar när jag tar till cigaretterna men på något sätt verkar dom lugnande.

Resan som jag vart så orolig för har gått bra! Imorgon natt åker vi hem och på tisdag får jag krama på min sambo och träffa min tokiga hund igen. Jag får komma hem till trygghet och förhoppningsvis ro. För jag har inte kunnat slappna av en sekund, något har ständigt gnagt inom mig. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som skaver men det tar energi. Jag kan spekulera i tusentals olika teorier men väljer att inte göra det då jag skulle bli tokig av det. Jag väljer istället att låta oron ta den platsen den behöver och är det så att den behöver ta upp all min energi just nu så får den göra det. Jag accepterar att jag nu känner oro, rastlöshet, osäkerhet och otrygghet. Det är tunga känslor och de vet ni alla som någonsin känt det. Men blir det bättre om jag springer ifrån det? Blir det lättare om jag väljer att förneka känslorna? NEJ!

Istället har jag suttit vid strandkanten, låtit vågorna träffa min kropp och känt sanden rinna mellan mina fingrar. Jag har tränat på något som jag tycker är det svåraste som finns. Något som min gamla samtalskontakt försökt få mig att göra både i grupp och individuellt. Något som kan hjälpa när allt svämmar över, mindfulness! Jag kan inte det, är nybörjare och får panik varje gång jag ska försöka följa instruktioner eller känna saker i min kropp. Men idag tränade jag på det, jag satt vid stranden och försökte vara just där och då. Inga andra tankar fick ta plats och dök det upp något annat så försökte jag styra tillbaka tankarna till min uppgift, att vara där och då!

Jag har tränat helt ensam på något som jag tycker är läskigt och som J försökt få mig att göra så många gånger.

Ibland är det svårt att ta tills sig de små knep som ges med resans gång. Men försök att minnas de där små sakerna som folk tipsar om och som du ändå är lite intresserad utav. Spara dom och ta fram det när du är mogen för det. Och de finns inga rätt eller fel sätt att göra saker på utan försök hitta ditt sätt. Jag har ingen aning om jag gjorde “rätt” nere vid stranden nyss, men jag gjorde det som kändes bra för mig. Gör saker till dina egna om du vill, eller gör precis så som känns rätt, eller bara följ någon som kan guida dig igenom det. Klarar jag det så klarar du det med!

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.