Se föreläsning

Han förtjänar bättre - Linn Andersson

*linn andersson kärlek oro svartsjuka

Vem blir kär i en ledsen tjej? Det finns ingen som blir kär i en ledsen tjej. Detta är några texter som ofta ploppar upp på mina sociala medier, men såklart är dom skrivna på engelska. Jag tror att många blir kära i en ledsen tjej eller kille, jag tror att många blir kära i en ledsen person. Men finns det någon som orkar?

När jag och min kille började lära känna varandra lite bättre och tillslut blev tillsammans så var han ganska chockad över saker han inte visste om mig. Trots att vi alltid gått i samma klass och alltid vart kompisar så var det väldigt mycket han inte visste om mig. Mig och psykiska hälsa. Nu vet han allt och vi kämpar tillsammans. Men han förtjänar bättre. Han är den som gör mig så jäkla lycklig, får mig att skratta och att le. Han försöker hela tiden göra så att jag ska må bra. Men ändå så verkar inte mitt psyke tycka att det är tillräckligt, oavsett hur mycket att han försöker eller hur bra vi haft det tillsammans under en dag så kan det ändå sluta med att jag ligger och gråter i hans armar. Jag kan börja gråta så fort att jag är säker på att han har somnat, det är som att först då släpper jag ut det. Ibland kollar vi på serie eller film, ligger och myser och jag börjar gråta ifrån ingenstans.

Jag kan förstå att han känner skuld och tänker att det är hans fel, jag förstår det till 100%, men det är aldrig det. Det är alltid mitt fel eller någon annans, men aldrig hans fel. Ofta får jag det att verka som om att det är hans fel när jag grälar eller tjafsar om något väldigt lite t.ex. att en annan tjej snapat honom och gör det till en väldigt stor grej, jag vill veta vem hon är, vad hon ville, varför i hela helvetet hon skrev, vet hon ens om mig? Det är klart jag vill veta dessa saker, men på sättet jag lägger fram det blir ofta väldigt fel då jag är svartsjuk och väldigt rädd att han ska lämna mig. Jag vill ofta ha kontroll och veta precis allt, allt blir annars så fel i mitt huvud och jag övertänker och får för mig saker. Men jag är också väldigt rädd för att vara på honom så mycket om allt då jag inte vill förlora honom, han måste få ha sitt liv också. Min pojkvän är väldigt förstående och jag tror att han förstår varför jag beter mig så som jag gör ibland, men det jag är rädd för är hur länge han orkar. Hur länge orkar någon med en person som är som mig?

Jag var väldigt noga med att berätta allt ”dumt” jag gjort och hur jag mått och mår tidigt för honom, jag ville inte falla för en kille och att han skulle falla för mig innan han visste allt. Jag berätta allt tidigt så att han kunde välja att lämna eller stanna. Det hade inte vart rättvist för någon utav oss ifall det kommit fram senare. Jag vill kunna berätta allt om mig själv för min partner, lita att det stannar mellan oss och att han kan ha som förståelse varför jag mår dåligt ibland.

Jag tänker ofta på att han förtjänar bättre och borde egentligen lämna mig, samtidigt som jag tänker på vår framtid tillsammans. Jag är så trygg med honom och han med mig, vi är som två bästa vänner och samtidigt ett par. Vi är oss själva med varandra och allt är bara bäst. Men ändå så ligger jag där i sängen själv och gråter floder medan jag tänker att han förtjänar bättre än det här. Att det finns tjejer som kan göra honom lyckligare, som är snyggare och helt enkelt bättre, men samtidigt så finns det ingen som kan älska honom så mycket som jag gör. Om jag visste exakt varför jag mår som jag gör skulle jag göra allt i min makt för att må bättre inte minst för min egen skull men också för min pojkväns.

Ibland förstår jag inte varför han fortfarande är kvar hos mig, vem vill ha en tjej som pendlar mellan olika humör på millisekunder, vem vill ha en tjej som ska ha kontrollen hela tiden, vem orkar med en tjej som mig? Än så länge gör min pojkvän det, men frågan är hur länge han orkar.