Glädje på flaska - Mathilda Gustavsson
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

Glädje på flaska - Mathilda Gustavsson

”Finns det någonting du blir glad av och ser fram emot att göra?”

”Räknas att dricka alkohol? ...Annars kan jag inte komma på något.”/svarade jag min psykolog

Det fanns ingenting jag levde för utan allt sågs som ett hinder, förutom alkoholen. Med alkohol var jag precis den jag var innan jag blev deprimerad. Efter en halv flaska vodka blev jag plötsligt social, självsäker och glad, igen. Alla älskade mitt berusade jag och jag älskade den positiva uppmärksamheten jag fick.

Skillnaden mellan nutida berusade jag och dåtida nyktra jag var att glädjen jag nu kände behövde underhållas. Glädjen kom aldrig naturligt för mig längre om jag var nykter. Allt var en fasad. Jag ville tillbaka till glädjen och visste hur jag snabbt skulle bli glad och bekymmerslös igen. Flaskan fanns där för mig när jag behövde en paus från min ständiga ångest.

Min alkoholkonsumtion blev värre och värre i takt med att jag började må sämre. Från att vilja vara lite lullig på festen till att medvetet dricka tills jag inte längre hade någon kontroll alls och kombinera alkoholen med tabletter. Det enda jag såg fram emot var att dricka. På fest var det accepterat att bli stupfull och det utnyttjade jag fullt ut, även om jag egentligen inte brydde mig ett skit om festerna utan bara spriten.

Till slut började mina närmsta vänner och min familj reagera på mitt förhållande till alkohol även om jag hade blivit bra på att ljuga om det för dem. Mina föräldrar blev tillslut för oroliga för mig och körde till psykakuten.

Detta var första gången jag blev inlagd inom slutenvården och var det mest på grund av mitt beroende av tabletter, (benzodiazepiner jag fått utskrivet för min ångest men börjat överdosera), och alkohol samt panikångesten och socialfobin jag hade när jag var nykter. Det var ett helvete att vara inlagd och ha abstinens samtidigt som jag var rädd för alla andra där inne, men det fungerade. Jag behövde hjälp och detta var kanske det enda sättet som skulle fungera på någon som var på pass beroende som jag var.

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.