Gästinlägg #359: "Ge aldrig upp!"

av Malin
Ämne: Mobbning

Sommaren 2000 föddes en flicka, en flicka som hennes föräldrar ville skulle få det perfekta livet. Men så vart det inte...
Flickan skulle börja skolan för första gången, hon var nervös och rädd. Mamman hjälpte henne att välja ut kläder, en vit kjol och ett rosa Linne, flickans ryggsäck var ljus rosa med en massa blommor på.
När flickan skulle gå till skolan möter hon sina vänner från dagis, dom går tillsammans och fnittrar.
Första dagen gick bra!

Men åren gick... och flickan blev äldre..
Årskurs två fick flickan en ny lärare. Läraren var snäll mot alla... tills hon såg flickan längst bak i klassrummet. Läraren trakasserade flickan i år, hon lät inte flickan gå o äta lunch förns hon hade gjort klart 5 sidor i matteboken. Flickan satt o grät men läraren kände ingen skam. Läraren målade blåmärken på kroppen o ljög om att flickan slog henne vid det här tillfället var flickan bara 7/8 år... flickan kom hem varje dag o grät och berättade för hennes mamma o pappa hur dom behandlar henne i skolan. Föräldrarna försökte allt för att få stopp på det, men ingen ville hjälpa familjen. Familjen flyttade från Upplands Väsby till Sigtuna år 2010 på hopp om att allt skulle bli bättre.
Flickan börjar årskurs 4. Flickan blir väl bemött tills killarna öppnar sin mun. Och redan där började mobbningen i den nya skolan.
Flickan gör allt för att inte gå till skolan hon låtsats vara sjuk hela tiden, och när det inte funkade gick hon till skolan men aldrig till lektionerna, hon gjorde illa sig själv så att hon kunde gå till skolsyster o vara där ett tag. Flickan vågade knappt äta lunch i skolan barnen på skolan brukade kommentera det hon åt, hur hon åt och hur mycket hon åt.

Flickan började årskurs 7 men mobbningen vart inte bättre.
Flickan fick kommentarer om hur dålig hon var i matte och höra hur barnen skrattar åt henne. I årskurs åtta fick flickan diagnosen dyskalkyli. Vilket gjorde saker o ting förståligt varför hon inte kunde matte lika bra. Flickan började skära sig och åt mycket mindre.
BUP gav flickan diagnosen depression.
Hon började få antidepressiva preparat som skulle få henne att må bättre. Men det hjälpte aldrig.
Flickan är nu 16 och ska börja första ring. Skolan var ju speciellt inte så bra. Trakasserier av lärarna, samtidigt att gå i samma skola som hennes gamla mobbare från när hon var liten. Ingen lärare ville hjälpa mig i skolan, dom såg henne som ett problembarn.
Flickan fick nog av att bli behandlad på det sättet, så hon började skrika på lärarna och hota dom. Flickan mådde så dåligt att hon sedan försökte ta livet av sig 14 februari 2017. Sedan dess har flickan fått bättre och seriösare hjälp av DBT.
Maj 2017 fick flickan diagnosen ptsd och adhd. Hon fick mer preparat som skulle hjälpa henne, och dom hjälpte. Sommaren 2017 29 juni flickan hade sökt till ett nytt gymnasium. Hon hoppas på det bästa andra gången