GÄSTINLÄGG #345: ”LIVET KAN VÄNDA.. MEN DET ÄR UPP TILL DIG”
Hej! Nu kan du boka dina biljetter till mina föreläsningar i maj. Klicka här för mer info! /Eric

GÄSTINLÄGG #345: ”LIVET KAN VÄNDA.. MEN DET ÄR UPP TILL DIG”

(av Mikaela Figoni)
Ämnen: Missbruk, självskadebeteende, destruktiva förhållanden och självmordsförsök

Jag ligger här nu och tänker tillbaka vad man gått igenom..
22 år gammal snart och jag kan bara tacka mig själv för att jag står här idag.

Pappa har druckit i nästan hela mitt liv.. mamma lämnade oss när jag var 2-3 år och pappa hittade kvinnan i sitt liv... dock har dom dåligt inflytande på varandra då dom dricker mycket ihop. Kvinnan hade en dotter som jag fick växa upp med och som blev mer än en syster för mig... även en vän.
2010 så hamnade jag och min syster på jourhem då det inte gick att bo hemma längre.. dagen efter flyttade jag till min mamma och vart min syster tog vägen vet jag inte... Och jag har inte frågat heller.

Även om jag flyttade till en ny stad och en ny familj så fick inte livet någon vändning där.
Jag hamnade på nytt hem sommaren 2011 och där bodde jag några månader, med andra ungdomar och nya trubbel.
Självskadebeteende blev värre och det gick även vidare till droger.

Även om jag gick på droger så skötte jag det snyggt.. ingen i familjen märkte något och jag gick i skolan som vem som helst.
2014 efter studenten så flyttade jag till Karlstad där jag gick ner mig totalt.. tyngre droger kom in i mitt liv och det började gå riktigt utför.

Jag hamnade i ett destruktivt förhållande... Och efter han så kom jag till ett värre förhållande.
I augusti 2016 så blev det för mycket med både dåligt förhållande, droger och självskadebetende.. så jag sökte in till psykakuten 3 gånger... men hade friskhetstecken och blev hemskickad efter det försökte jag begå mitt liv, blev gripen av polis och inlagd... någon månad efter fick jag hjälp av kvinnojouren och beroendestöd.
November 2016 blev jag gravid med en kille som senare inte ville vara delaktig längre.

Och idag står jag här och här äntligen tagit tag i mitt liv. 8 månader drogfri, 8 månader skadefri och en sambo som kom in i mitt och lilla tösa i magens liv. Han är ju inte den riktiga pappan men han går in som att han vore det.
Livet kan alltså vända.. det kommer tuffa och dåliga dagar men det är upp till en själv att se till att få ett bra liv.
Jag har genom gått missbruk i familj, drogmissbruk, destruktiva förhållanden med både psykisk och fysisk misshandel och psykisk ohälsa kämpar jag med dagligen men jag står här idag, 2 månader kvar till beräknad födsel på mitt barn och världens finaste sambo och extra familj.
Livet kan vända!

Vänstra bilden är ifrån när jag gick på dom tyngsta drogerna och den högra är ifrån midsommarafton 2017.

--

Tack för din text Mikaela! Vill du som läst också dela något för att hjälpa andra? Fyll då i detta formulär så lägger jag upp det på hemsidan och Facebook: https://goo.gl/forms/cjBAPTyhBEnUlV8A3

Läs fler gästinlägg här: https://www.facebook.com/pg/angestskolan/photos

Nu kan du köpa vår nya bok med 50 liknande berättelser på https://butik.angestskolan.se/