Se föreläsning

GÄSTINLÄGG #344: ”ORO, STRESS OCH DIAGNOS I VUXEN ÅLDER”

oro ptsd Ätstörning

(av Alx)
Ämnen: PTSD, ätstörning, oro, självständighet och diagnos.

Sitter och tänker tillbaka på mitt 44 åriga röriga liv. Jag har alltid varit en framåt, energisk och självständig tjej, som har haft många projekt. Mitt liv har kantats av oändligt många vassa kanter, och jag brottas dagligen med stor oro, ångest och kronisk depression. Varit inom vuxen psykiatrin sedan 21 års ålder pga, ätstörning, PTSD och återkommande depressioner. Provat KBT, massage, psykoterapi mm. mm.mm. utan resultat!

Jag blev sexuellt ofredad vid 10 års ålder av en god väns bror och min första riktiga pojkvän våldtog mig. Vid 13 års ålder var jag en fullfjädrad bulimiker och genom åren har jag tränat, ätit och kräkts. Jag gick ut grundskola/ gymnasium med höga betyg, trots att jag bara var med på genomgångar och prov. Jag har alltid känt att jag är annorlunda, har alltid tänkt snabbt och legat flera steg före alla andra. Jag har haft svårt att leva i parrelation och att anpassa mig i andras rutiner. Efter mina barn fötts, börjat skolan och diverse likheter med mig uppstått, valde jag vid 38 års ålder att få göra en utredning. Detta för att visa mina barn att man kan klara sig bra, även om man har diagnos eller inte.

Efter månader av utredningar, samtal, tester och "prov" fick jag svar: högfungerande autism. Sedan denna dag mår jag inte bättre, men jag försöker att accepterar min stress, oro och ångest. Jag tillåter mig att falla djupt ner i mörkret och stanna där en stund utan att ge mig själv dålig självkänsla och självhat. Jag är bra, jag lever!

--

Tack för din text Alx! Vill du som läst också dela något för att hjälpa andra? Fyll då i detta formulär så lägger jag upp det på hemsidan och Facebook: https://goo.gl/forms/cjBAPTyhBEnUlV8A3

Läs fler gästinlägg här: https://www.facebook.com/pg/angestskolan/photos

Nu kan du köpa vår nya bok med 50 liknande berättelser på https://butik.angestskolan.se/

Eric