Fotbollsyran - Jacob Hallberg

*jacob hallberg ensamhet utanförskap Jul 12, 2018

Sport kan skapa en otrolig gemenskap. Många av mina bästa minnen är från när jag utövat någon sport, och många av mina bästa vänner har jag träffat genom de sporter jag utövat. Men sport kan också ge en otrolig känsla av utanförskap och ensamhet om man inte är intresserad. Detta är extra tydligt nu i VM-tider då det har varit matcher i princip varje dag. Många är helt besatta och sätter sig och kollar så mycket dom kan, även om inte Sverige spelar (vilket dom tyvärr inte gör längre efter lördagens match mot England) så om man är någon som inte kollar särskilt mycket missar man mycket av gemenskapen. Jag är en sådan person. Den enda sporten jag är intresserad av är innebandy, den sporten jag själv spelar.

Jag har aldrig förstått tjusningen med att sitta och titta på när någon annan utövar en sport (om det inte är någon man känner såklart) så dessa veckor med fotbolls VM har varit ganska ointressanta för mig. Om alla runt omkring en är intresserade av något man själv inte alls bryr sig om kan det leda till en väldigt tung känsla av ensamhet och utanförskap. Och självklart är det ju så att ingen tar hänsyn till det heller, alla tycker man är “konstig” för att man inte gör som alla andra, eller hur?

Kring sådana här “festligheter” så brukar det också vara mycket alkohol vilket många kan känna sig obekväma med, många kan tycka att folk blir otrevliga när det tillkommer alkohol. Men jag har goda nyheter: Fotbolls VM är snart över, finalen går på söndag, sen behöver vi inte gå igenom detta igen på 4 år!

-----
Vill du kontakta Jacob? Gör det på 
Instagram: @jacobhallberg98
-----
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper till!
 
Ta hand om dig
Eric