En resa, massor av minnen - Simone Lagerqvist

En resa, massor med minnen - Simone Lagerqvist

I skrivandets stund sitter jag på tåget mot Göteborg för vidare resa mot Cypern med min släkt. En resa jag sett fram emot över ett år och det ska bli mysigt med lite kvalitetstid med närmaste familjen. Ändå är det något som skaver lite lätt innanför bröstet. Ångesten infinner sig ganska snabbt och jag försöker känna bortom den och identifiera känslan. Idag är den svår att hitta men jag försöker. Samtidigt som jag försöker identifiera så suckar jag av lättnad när jag vet att styvpappa hämtar mig med bilen på centralen. En suck av lättnad då jag vet att han ännu inte druckit något. Då kommer jag på känslan, jag känner skam.

Mamma och styvpappa har druckit så länge dem vart tillsammans. Det är dumt att kalla dom alkoholister för dom söker sitt jobb och tar hand om sig själva, så periodare kanske är en rättare benämning. Periodare då varje helg och semestrar är då det tas in störst mängd alkohol. Och det är just det vi ska på nu, semester. Första ölen tas alltid på flygplatsen för att sen fortsätta hela flygresan ner.

Och jag skäms alltid så mycket när styvpappa drar igång, blir lite högljudd och gormar lite. Det syns på bägge mina föräldrar när de fått i sig alkohol. Och jag skäms så fruktansvärt så jag oftast bara vill sjunka genom jorden. Skam är en av de värsta känslorna jag vet då den sätter sig kroppsligt på mig. Muskelvärk och ledvärk för att jag spänner mig så mycket, jag är alltid på tå och försöker kontrollera, planera och strukturera upp allt runt omkring. Hur ska jag göra för att ingen ska märka hur påtagligt fulla dom är? Hur hanterar jag situationen om det går över styr? Alla katastroftankar kommer på en och samma gång. Samtidigt kommer alla gamla händelser upp i minnet och ännu en gång går jag igenom allt de som varit. Alla nätter då jag undrat om dom kommer hem eller om dom däckat, ännu värre om något skulle ha hänt. Om vi skulle få någon mat under kvällen eller om vi skulle behöva äta mackor.

Och nu är även mostrar och mormor med oss med respektive och barn. Hur ska jag göra nu för att inte skämma ögonen ur mig? Jag vet att det är lätt att tänka att jag borde strunta i dem, men det är inte så lätt tro mig! Men jag ska ändå fokusera på att njuta av semestern, försöka släppa kontrollen och bara flyta med. Ett barn ska aldrig behöva ta hand om sina fulla föräldrar, oavsett ålder. Jag förtjänar att njuta, slappna av och bara ladda batterierna för en ny hösttermin på jobbet. Jag är värd det!

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.