Se föreläsning

En personlig seger - Malin Olsson

*malin olsson adhd personlig utveckling Ångest

Jag måste dela med mig utav min helg! Det var min första tur till en större stad efter att jag kommit i fas med mina mediciner så det var ärligt talat en viss oro inför den här resan.

Jag och min pappa har tillbringat en helg i Göteborg, bara han och jag! Jag går fortfarande på något slags lyckorus, inte bara för att Håkan Hellström vad magisk på Ullevi och att jag och pappa fick tillbringa en helg tillsammans. Utan även för att jag klarade utav det, jag fick ingen panikångest, jag hade koll på situationen och jag kunde framförallt fokusera. Jag är så himla grym! Jag har kommit så långt.

Jag har åkt tåg! Jag har åkt ett tåg utan att få panikångest, jag har åkt tåg utan att behöva ha koll på vart toaletten är. Att jag måste ha koll på vart toaletten är är ett sår efter min ätstörning, ska berätta mer om det i ett annat inlägg. Jag har varit på konsert utan få panikångest, folkmassor är inte en favoritplats. Jag har hittat till platser vi skulle, jag har kunnat fokusera. Jag har kunnat sålla ut ur alla intryck. Självklart var det jobbigt att gå in i butiker som spelade musik på högsta volym, att höra och se alla människor, ja allt som hör till en storstad. Men jag är så stolt att jag klarade utav allt. Inte ett enda utbrott, inte en enda panikattack och inte en enda känsla utav att vilja fly.  Jag är så stolt att jag faktiskt fixade en helg som var ( enligt mitt vanligtvis uppstyrda liv ) i mitt tycke väldigt ”vi tar det som det kommer”. Den här helgen var verkligen en personlig seger för mig.  En fråga till er med ADHD, är det så för er också att ni är väldigt impulsiva och spontana men kan inte släppas helt fritt? För släpps ni fritt spårar det ur? Ni kräver en struktur med tider osv?

Med det här inlägget vill jag faktiskt lyfta fram de där bra dagarna vi med psykisk ohälsa har. Att det inte bara är nattsvart och ångest hela dagarna. Det är viktigt att berätta om de dagarna också, de bra dagarna. För de finns där, jag i varje fall tänker inte lika ofta på dem som de dåliga. De dåliga dagarna tar större plats än de bra. Men ska vi lova varandra här och nu att vi ska lägga fokus på de bra dagarna nu framöver? De dåliga dagarna stryker vi ett streck över och plockar fram de bra.

---

Sen har jag en annan fråga till er. Skulle ni vilja ha en frågestund här? Få ställa alla möjliga frågor, allt från psykisk ohälsa till kanske lite mer om mig, vem jag är osv. Ni får jättegärna skriva och berätta om det skulle vara något ni vill läsa. För jag skulle tycka det var himla roligt att få en lite närmare relation till er som läser/gillar/kommenterar mina inlägg. Det är liksom tack vare er jag skriver här och för att ni gillar det jag skriver.