En kommunalarbetares vedermödor - Malin Holmberg
Hej! Föreläsningarna i Södertälje, Stockholm & Visby har flyttats till hösten. Se din mail för mer info! Ta hand om dig! /Eric

En kommunalarbetares vedermödor - Malin Holmberg

Ibland känns det som om jag drunknar. Mitt i en överväldigande känsla av att tillvaron inte har någon yttre poäng. I förnimmelsen av att vår existens enbart skadar det stora hela i sig självt och att vi därför helt saknar mening. I insikten av att allt det som är mitt liv är beroende av saker jag själv inte till fullo kan kontrollera. Vissa saker går inte att komma undan.

Allt mer sällan ju äldre jag blir lägger jag mitt egenvärde i det jag åstadkommer. Mitt jobb är just enbart ett jobb. Någonting jag har en fallenhet för, erfarenhet av och kunskap om som i sin tur gör att jag kan göra andra saker som kanske kan fylla mitt liv med den mening jag så ihärdigt söker.

Men ibland påminns jag om hur tungt det är att jobba med människor. Påminns om hur tungrott det blir när systemet ständigt försöker utnyttja en och en egentligen inte har energi att sätta systemet på plats ytterligare en gång. Påminns om hur nedtryckt en kan bli av att bli motarbetad av de som borde vara medarbetare. När en trots erfarenhet och kompetens aldrig blir lyssnad på eftersom ingen bryr sig om det en gör.  

Då drunknar jag i problemformuleringar och halvt uttänkta lösningar som aldrig kommer genomföras. Drunknar i avsaknaden av engagemanget en trodde ingen någonsin skulle kunna döda.

Det är en ständig kamp mot mitt temperament och min glöd. Att hålla huvudet kallt och att sakligt försöka driva fram poänger på ett sådant sätt att de inte kan ignoreras, förminskas eller viftas bort. En kamp i att dokumentera, tänka strategiskt så att en aldrig kan bli överkörd eller ljugen för. En kamp att samtidigt som allt detta sker fortfarande göra mitt bästa för att ge det jag har för att tillgodose människors behov så att de kan leva med de goda levnadsvillkor lagen ger dem rätt till. Kampen lär fortsätta i resten av mitt yrkesliv. Men just nu vet jag inte ens hur jag ska orka mig fram till semestern.

MipH

-----
Vill du kontakta Malin? Gör det på 
Instagram: @mipholmberg 
 
Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper till!
 
Ta hand om dig
Eric 

Sluta begränsa dig själv - var med på LIVE-kursen 'VÅGA LEVA'

Häng med varje dag 4-10 maj kl 19.00 för att lära dig mer om hur ACT-metoden kan hjälpa dig med din ångest

Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.