Det svarta ljuset - Sofia Olsson

Det svarta ljuset - Sofia Olsson

Jag vill börja med att skriva att det här inlägget är skrivet när jag är i en dipp, när jag mår kasst och känner mig nere. Känslan som dyker upp när man minst anar det men samtidigt kan känslan lika gärna vara borta nästa dag och kännas overklig. Känslan i kroppen, oron och när hela magen känns som en enda berg & dalbana.. illamåendet passerar genom hela kroppen men fastnar i halsen. Vart i helvete ska jag göra av denna äckliga känsla? Den gör så att jag mår så jäkla dåligt och tappar kontrollen. Ångesten hettar i kroppen och paniken infinner sig med rasande fart. En önskan om att allt bara kunde vara svart, slut och över! Det är skrämmande hur några sekunder eller minuter kan kännas, känslan av att bara vilja ge upp.

När man egentligen har hela livet framför sig, man borde vara glad & tacksam. För att man är frisk och har tak över huvudet. Men resan har varit lång så när ett hinder väl dyker upp känns det som att man snabbt gör ett störtdyk åt fel riktning. När man egentligen känner sig som starkast, efter allt man har gått igenom, allt det svåra har gjort mig både starkare och klokare. Jag står idag med både fötterna på jorden, jag vet vad jag vill och jag vet vad jag vill ha. Men bara genom att blinka så har man tappat den starka sidan och ångesten är genast snabbt där och tar över. Kontrollen är som bortblåst och illamåendet och paniken hälsar på igen. Kommer man någonsin komma ifrån det här?

Nu vet jag att den här känslan bara är på besök för stunden, jag har lärt mig att ta tillbaka kontrollen, tänka positivt och komma tillbaka till verkligheten igen. Men när känslan väl kommer så blir allt snabbt svart. All kraft tar slut och tankarna försvinner iväg mot ljuset. Idag är jag stark, klok och jag har kämpat för att ta mig dit jag är idag… men när jag tappar kontrollen dyker jag djupt ner i en bråkdels sekund.. för att sedan öppna ögonen igen och kämpa vidare, vidare mot livet.

Close

50% Avklarat

Sluta styras av dina negativa tankar med SNÄLL-modellen

Gå igenom de fem enkla stegen när du behöver komma loss från en negativ spiral och istället göra det som verkligen är viktigt för dig!