Det är bara lite ångest - Malin Olsson

Jag minns min första panikångestattack, jag minns allt, jag minns vad jag hade för pyjamas, jag minns vilken dag det var och jag minns hur jag skämdes.

Jag var 6 år, det var en söndagskväll jag hade precis lagt mig i min säng och pappa hade läst min favoritbok Snickare Andersson och Jultomten. Jag kände hur ögonlocken blev tyngre och tyngre, andningen gick ner men hjärtat slog som en trumma. Ett tryck över bröstet bara växte och helt plötsligt flög jag upp ur sängen och bara skrek. Allt detta hände så fort, jag blev livrädd. Jag skrek ett primalskrik, jag sprang fram och tillbaka i huset i ren och skär panik. Jag minns att det slutade med att jag kräktes och att mina föräldrar höll om mig tills jag somnade. Jag minns hur det vaggade mig och strök mig över håret och sa att allt kommer bli bra. En liten 6 åring med så många känslor i sin kropp att den enda utvägen var panikångest det gör ont i hjärtat på mig. Och särskilt nu när jag själv har en dotter i samma ålder som jag var då.

Ångesten har varit en blöt och illaluktande filt som förföljt mig sedan barnsben. Ångest kan vara så förlamande att en liten skitsak som att borsta tänderna är som att springa ett maraton i betongskor. Eller att gå ut och hämta posten, gå till affären och köpa mjölk, träffa ens vänner känns som att bli överkörd utav en lastbil. Det är inte bara lite ångest, det är ett rent helvete.

-----
Vill du kontakta Malin? Gör det på
Instagram: Malinlinneaolsson_
-----

Har Ångestskolan hjälpt dig på något sätt och du vill hjälpa tillbaka? Då kan du Swisha valfri summa till 123 666 14 82 för att stödja arbetet och hålla sidan vid liv. Varje krona hjälper oss att fortsätta vara annonsfria!

Vår nya webbkurs finns nu tillgänglig att testa gratis på: https://www.angestskolan.se/p/webbkurs-social-angest

Ta hand om dig
Eric