Se föreläsning

Del 5 - Privatpsykologen - Ida Wi

*ida wi depression psykolog terapi

Jag har provat på en hel del terapiformer, KBT, internetterapi och intensiv dynamisk korttidsterapi. Den sistnämnda var en snabb väg in i en ny terapi. Jag hade så otroligt många panikattacker ett tag och pappa ville hitta hjälp fort. Han ringde runt till många olika psykologer men de flesta var otroligt upptagna och kunde inte ta emot mig för ens om några månader. Till slut fick pappa kontakt med en kvinna som jobbade som terapeut och fokuserade på intensiv dynamisk korttidsterapi. Den här sortens terapi är en psykodynamisk terapi, baserad på psykoanalytisk teori, anknytningsteori och neurovetenskap. Metoden är utformad för att på ett effektivt sätt hjälpa kunden att upptäcka och uppleva sina sanna, verkliga känslor, vilket ger en bättre möjlighet att frigöra sig från sina egna saboterande copingstrategier och få större frihet att leva ett hälsosamt och ansvarsfullt liv. Vad det här betyder i praktiken är att jag satt och grät framför terapeuten samtidigt som en kamera stod bakom henne och filmade mig. Vi kom ingenstans. Visst, jag fick prata av mig men jag var så pass sjuk att terapi inte kunde hjälpa mig. Jag blev möjligen lugn för stunden men depressionen hade tagit över en så stor del i mitt liv att jag behövde något mer.

Läs mer här: https://www.angestskolan.se/blog/del-6-intro-till-avdelning-31-ida-wi