Se föreläsning

Del 13 - Låt inte sjukdomen definiera dig, eller gör det - Ida Wi

*ida wi sjukdom

Jag är väldigt öppen om min sjukdom och hur jag tog mig ur den osv. Jag är stolt över att jag är så pass öppen och jag är glad att jag är det. Att prata om allt som har hänt har varit en sorts terapi för mig, jag behövde få ur mig det här. Jag tror att mitt tillfrisknande skulle gå mycket mer långsamt om jag stängde in mig. Men eftersom jag är så pass öppen, som inte många andra är, så har jag fått frågor som jag har blivit upprörd över. Ett ex sa en gång till mig att jag inte skulle låta depression definiera mig. Det gör jag inte heller, men jag kan tänka mig att människor kan bli lite förbrydda över min transparens. Det är fortfarande inte helt accepterat att prata om det jag gör och då kan jag få pekande fingrar om att rätta mig i ledet. Men vet ni vad? Det skiter jag fullständigt i. Depressionen definierar inte mig, men det är en del av mitt liv och det kommer det alltid att vara. Jag kommer aldrig glömma bort depressionen eller psyket, jag vill inte glömma bort det heller. Varje gång jag minns tillbaka så fylls jag av en tacksamhet till att jag är frisk och hur bra det har blivit. Om du där ute tror att jag låter mig definieras av min depression, tro det. Det gör mig ingenting att just du tror det, det viktigaste är vad jag tror om mig själv och jag vet ändå bäst.