Del 11 - Vägglöss - Ida Wi

Del 11 - Vägglöss - Ida Wi

Dagarna och nätterna på psyket flöt ihop, jag hade svårt att komma ihåg vilken dag det var och om jag hade sovit under natten eller under dagen. En dag var det ett krismöte för både patienter och personal. Vi hade fått vägglöss. Anticimex besökte oss och berättade ingående om vad vägglöss var för något. De förklarade att vi skulle vara tvungna att frysa ner eller hetta upp alla våra kläder, vi skulle duscha noga och sätta på oss sjukhusets lånekläder. Våra rum skulle hettas upp med någon sorts ånga och då förstod jag att detta kan bli ett problem. Min käraste ägodel, den som höll mig flytande - gitarren! De skulle frysa ner gitarren! Kan ni tänka er? Ni som inte kan tänka er: en gitarr kan inte bli nedfryst eller upphettad för då förstörs den! Jag gick runt med min gitarr en hel dag på ryggen för att skydda den mot anticimexsnubbarna. Efter ett tag var de tvungna att göra något, jag frågade om det fanns något annat alternativ än värme eller kyla? De sa att de kunde spruta någon sorts ånga på den. Då frågade jag så klart vad ångan innehöll, de svarade vatten! Det går ju inte heller! Om en gitarr blir utsatt för vatten så förstörs den också. Jag höll hårt i min gitarr. Tillslut var det någon från anticimex som sa att han kunde lysa med en ficklampa för att se om det fanns några löss på den. Det gick på en minut och jag var nöjd. Gitarren mådde bra.

 

Jag gick nästan aldrig runt i sjukhuskläderna eftersom de var förbannat fula. Mjukisbyxor, pösiga underbyxor, vit t-shirt och en blå kofta. Nej tack. Jag brukade ha på mig det jag vanligtvis har, jeans och tröja. Bara för att jag var på gränsen till döende så betyder ju inte det att jag inte hade modekänslan kvar. När vägglössen kom så var vi som sagt tvungna att duscha och sätta på oss sjukhusets kläder, usch. Våra rum blev upphettade och det tog några dagar innan allt var klart. Under vägglössperioden så kom två poliser och tog hand om Sir Sten Gentleman Bernadotte, sen såg vi honom aldrig mer.

Läs nästa del här: https://www.angestskolan.se/blog/del-12-medicin-ida-wi

Vad tyckte du om inlägget? 

Kommentera, dela med dina vänner och gilla oss på Facebook 

 
 
 
 

-

 
Close

50% Avklarat

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.