Se föreläsning

”De där gillade du va?” - Malin Andersson

*malin andersson sexuella övergrepp

Jag tänkte aldrig på det som hände mig som ett övergrepp, vi var ju tillsammans så jag hade väll gett honom rätten till min kropp? Skulden och skammen låg ständigt över mig och jag tyckte att jag fick skylla mig själv.

Jag var 14 år, han 16. Första killen som visade intresse för mig och det kändes spännande med uppskattning. Jag borde förstått redan tidigt att han inte ville mig väl, och lärt mig av det misstaget, men i min tonåriga enfald ville jag verkligen tro att han tyckte om mig.

Det började med tjat. Jag borde göra ditten och datten eftersom han och hans ex, som han nyligen gjort slut med, hade gjort det. Ville jag vara med honom då skulle jag ställa upp, annars var det slut. Jag visste att jag inte ville, eller borde, men blev övertalad. De var över ganska snabbt.

Tjatandet blev värre och värre, det han ville att jag skulle ställa upp på blev också mer och mer avancerat för en 14 åring. Han gav mig alkohol, jag drack, tänkte att de inte skulle göra lika ont i själen då. Jag vaknade av att han gjorde de han ville med mig, sedan ringde jag till min mormor som hämtade mig på sin spark. De var mörkt och kallt ute, jag satt på mormors spark och sa ingenting, hon sa ingenting heller men förstod nog att det inte stod rätt till.

Jag åkte dit helgen efter för att hämta min tröja som jag hade glömt kvar. Han övertalade mig att stanna över och lyckades snärja sig förbi mitt försvar jag byggt upp. Den kvällen ställde jag upp, för jag tänkte att han kanske skulle tycka om mig mer. På morgonen ville han ha mer, jag sa nej, flera gånger men han hade andra planer. Det gjorde ont…inte fysiskt, men psykiskt. Efteråt hjälpte jag han att bädda sina föräldrars säng, de var där vi hade sovit. Han sa att ”de där gillade du va?”.

Jag förlorade inte bara min oskuld, jag förlorade mitt egenvärde och min självrespekt också.